Aşure yapmak sevap mı?
İslam kültüründe önemli bir yere sahip olan geleneksel tatlı aşure Muharrem ayının onuncu günü yapılmaktadır. Peki, Aşure yapmak sevap mı? İşte detaylar…
Aşure, Muharrem ayının onuncu günü özellikle Alevi ve Sünni Müslümanlar arasında farklı anlamlara gelebilen bir gündür. Alevi inancında, Aşure Günü, Hüseyin bin Ali ve ailesinin Kerbela'da şehit edilmesini anma günüdür ve büyük bir dini öneme sahiptir. Sünni Müslümanlar için ise Muharrem ayı ve Aşure günü, peygamberimiz Hz. Muhammed'in oruç tuttuğu bir gündür ve bu nedenle sevap kazanma potansiyeli taşır.
AŞURE NİYET VE AMAÇ DOĞRULTUSUNDA SEVAP KAZANDIRABİLİR
Ancak, sevap kazanmak için niyetin ve amelin samimi olması gereklidir. Yani, sadece aşure yapmak için yapılmış bir davranışın sevap kazandırması kesin değildir. İslam'da amellerin kabul edilmesi, niyetin temiz ve samimi olmasına bağlıdır. Eğer aşure yaparken bir niyetle yapılmışsa, paylaşma ve sevgi duygusunu pekiştirmek için yapılmışsa, bu niyet ve amaç doğrultusunda sevap kazandırabilir.
Sonuç olarak, aşure yapmak, dini bir gelenek olabilir ve belirli topluluklar için önemli bir anlam taşıyabilir. Ancak sevap kazandırmak için niyetin ve amelin samimi olması gerektiğini unutmamak gerekir.
Aşure gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bu günlerde oruç tutmak çok faziletlidir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.