Atina'da geleneksel Türk kahvaltısı tanıtıldı
Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Türkiye'nin Atina-Pire Başkonsolosu Mustafa Somuncu ve eşi Canan Çiçek Somuncu, "Dünya Kahvaltı Günü" kapsamında düzenlenen etkinlikte, misafirlere geleneksel Türk kahvaltısını tanıttı.
Başkonsolosluk rezidansında gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye, Yunanistan ve diğer ülkelerden seçkin davetliler ağırlandı. Mustafa Somuncu, etkinlikte yaptığı açıklamada, "Dünya Kahvaltı Günü"nün her yıl haziran ayının ilk pazar günü kutlandığını belirterek, bu etkinlikte geleneksel Türk kahvaltısı ürünlerini tanıttıklarını söyledi.
ZENGİN VE ÇEŞİTLİ BİR KAHVALTI
Etkinlikte menemen, sucuklu yumurta ve çılbır gibi geleneksel Türk lezzetleri sunularak, Yunan ve diğer ülkelerden gelen misafirlere tanıtıldı. Canan Çiçek Somuncu, Türk kahvaltısının zengin çeşitliliğiyle büyük ilgi gördüğünü belirterek, misafirlerin kahvaltının çeşitliliği karşısında şaşırdığını ifade etti. Özellikle çılbırın büyük beğeni topladığını vurgulayan Somuncu, her yıl menüyü misafirlerin beğenilerine göre yeniden düzenlediklerini ekledi.
VAN'DAN DÜNYAYA YAYILAN GELENEK
Mustafa Somuncu, "Dünya Kahvaltı Günü"nün ilk kez 2014 yılında Van'da düzenlendiğini hatırlatarak, "Kahvaltının başkenti olarak bilinen Van'da başlayan bu gelenek, 58 bin kişinin katılımıyla dünya rekoru kırmıştı. O günden bu yana, Türk kahvaltısının ve mutfağının tanıtımına yönelik etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz" dedi.
KAHVALTININ VAZGEÇİLMEZ LEZZETLERİ
Etkinlikte, menemen, yumurta, zeytin, peynir ve sigara böreği gibi geleneksel Türk kahvaltılıkları ikram edildi. Misafirler, ayrıca ince belli bardaklarda demlenmiş Türk çayı içme fırsatı buldu, böylece tam anlamıyla bir Türk kahvaltısı deneyimi yaşadılar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.