Avrupa’da temsilcilerimizin haftalık performansı: Orkun Kökçü şov yaptı, Kenan Yıldız parlıyor, Arda Güler'den siftah...

Avrupa Liglerinde ülkemizi temsil eden çok sayıda Milli futbolcu yer alıyor. anadolugazete.com.tr olarak her hafta Avrupa’da mücadele eden futbolcularımızın performanslarını sizler için derleyeceğiz.

Avrupa’da temsilcilerimizin haftalık performansı: Orkun Kökçü şov yaptı, Kenan Yıldız parlıyor, Arda Güler'den siftah...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Avrupa’nın en önemli liglerinden biri olan İtalya Seria A’da üç temsilcimiz mücadele ediyor. Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız ise şampiyonluk yarışında.

KENAN YILDIZ PARLIYOR HAKAN ŞAMPİYONLUĞA GİDİYOR

İtalya Seria A’da lider İnter’in orta sahasında mücadele eden Hakan Çalhanoğlu, takımının Verona’yı 2-1 mağlup ettiği maçta 90 dakika sahada kaldı. 90+3’te Frattesi’nin golü ve 90+9’da T. Henry’nin kaçırdığı penaltı ile 3 puana uzanan İnter’de isabetli pasları ve 3 kilit pasıyla etkili olan Hakan, ceza sahasının dışından da iki kez kaleyi yokladı.

İtalya Seri A’da zirvedeki İnter’i yakın takibini sürdüren Juventus’ta forma giyen Kenan Yıldız, takımının Salernitana’ya karşı İtalya Kupası maçında 66. Dakikada oyuna girdi ve takımının 6-1’lik galibiyetinde nefis çalımlar ve bitiricilikle beşinci golü attı.

Ligde de rakibini 2-1 mağlup eden Juventus’ta Kenan Yıldız maça ilk 11 başladı ve sahada kaldığı 68 dakikada iyi bir bağlantı oyuncusu olduğunu göstererek yüzde 88 isabetli pas oranıyla oynadı. Kenan 3 çalım ve 2 isabetli orta ile de göz doldurdu.

İtalya’da mücadele eden bir diğer temsilcimiz Zeki Çelik, Roma’nın Atalanta’yı ağırladığı lig maçında 65. Dakikada oyuna girdi. 17 kez topla buluşan Zeki 11 pasın tamamında isabet sağladı. Zeki bu sezon 7’si ilk 11 olmak üzere 14 maçta Roma forması giydi ve 2 asist yaptı.

İngiltere Championship’te bu hafta maç oynanmadı. Yunus Akgün’ün takımı Leicester City, İngiltere Lig Kupası 3. Tur maçında Millwall’ı 3-2 ile geçti ve Yunus bu maçta 72 dakika sahada kaldı.

FA Cup’ta Birmingham ile 1-1 berabere kalan Hull City’de de Ozan Tufan oyuna 59. dakikada dahil oldu.

hh.jpg

ARDA GÜLER SİFTAH, CENK ASİST YAPTI

İspanya’da da lige verilen arada kupa maçları heyecanı yaşandı. Arda Güler, Cenk Özkacar ve Çağlar Söyüncü forma giydi.

Çok uzun zamandır forma giymesi beklenen Arda Güler, nihayet Real Madrid forması ile sahaya çıktı. Kral Kupası son 32 turunda Arandina maçına ilk 11’de başlayan Arda Güler ilk yarıda sahanın en iyilerinden biriydi ve 59 dakika sahada kaldığı maçta yüzde 90 isabet yüzdesiyle oynadı. Biri direkten dönen frikiği olmak üzere 3 şut atan Arda Güler, Real Madrid’in Suudi Arabistan’da oynanacak Süper Kupa yarı finali ve finali için S. Arabistan’a giden kadroda da yer aldı. Real Madrid, 10 Ocak’ta Atletico Madrid ile karşılaşacak, maçı kazanırsa da finalde Barcelona veya Osasuna ile eşleşecek.

İspanya Süper Kupası yarı final maçında şans bulmaları durumunda Arda Güler ve Çağlar Söyüncü rekabeti yaşanabilir.

Ligde kırmızı kart cezalısı olan Çağlar Söyüncü, Atletico Madrid’in Lugo’yu 3-1 yendiği maçta ilk 11 başladı. İkinci kez ilk 11 başladığı Atletico Madrid’de yine beklentilerin gerisinde kalan Çağlar özellikle ikili mücadele ve hava toplarında etkisiz bir performans gösterdiği maçta ikinci yarının başında oyundan alındı.

Bu sezon Valencia formasını 10 kez giyen ve transferi gündemde olan Cenk Özkacar, İspanya Kral Kupası son 32 turu maçında uzatmaya giden Cartanega maçında 120 dakika sahada kaldı. Cenk, takımının 106. dakikada attığı golde asist yaptı.

h.jpg

ORKUN KÖKÇÜ ŞAMPİYONLUK AŞKINA: 1 GOL 1 ASİST

Portekiz Ligi'nde mücadele eden iki temsilcimizden Orkun Kökçü bu hafta takımı Benfica'nın Arouca'yı 3-0 yendiği maçta 1 gol 1 asist ile oynadı. Sahada adım atmadık yer bırakmayan 10 numara bu sezon takımıyla çıktığı 20 maçta 2 gol 5 asistlik katkı yaptı.

Portekiz Ligi'nde Braga forması giyen Serdar Saatçı, V. Guimaraes maçında 90 dakika sahada kaldı. Genç stoper bu sezon 16 maçta 2 asistlik katkı yaptı. Portekiz Ligi'nde Orkun Kökçü'nün takımı Benfica 39 puanla ikinci sırada yer alırken Serdar'ın takımı Braga 33 puanla dördüncü sırada.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.