Avusturya'nın kalbinde Avusturya zaferini kutladılar

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselmesi, Avusturya'nın başkenti Viyana'da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Avusturya'nın kalbinde Avusturya zaferini kutladılar
Yayınlanma:

Viyana'nın 10. bölgesinde yoğunlukta olan Türk kökenli vatandaşlar, maçın ardından sokaklara dökülerek galibiyeti kutladılar. Şehrin çeşitli noktalarına kurulan dev ekranlarda maçı izleyen Türkler, maç sonrası halaylar çekip araçlarla konvoylar oluşturarak kutlamalarını sürdürdüler.

Maç sonrası konuşan Hatice Veziroğlu Özmen, "Çok mutluyum, çok heyecanlı bir maçtı. Dualarla resmen kazandık. İnanılmaz oynadılar." dedi. Diğer bir Türk taraftar Büşra ise her iki takımın da iyi oynadığını belirterek, "Sonuç belliydi, Türkiye’nin kazanacağı her haliyle belliydi. Tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Kutlamalar sırasında, Avusturyalı olmayan bazı provokatörlerin Türk taraftarları tahrik etmeye çalıştığı ve bu nedenle polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. Tahriklere kapılan bir kişi polis tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.