Aydın'daki yangın ile ilgili 3 şahıs tututlandı: Söndürme çalışmaları devam ediyor!

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde 3 gün önce başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılarak Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine kadar ulaştı. Kahreden yangın ile ilgili devam eden soruşturmada 3 kişi tutuklandı.

Aydın'daki yangın ile ilgili 3 şahıs tututlandı: Söndürme çalışmaları devam ediyor!
Yayınlanma:

DHA'nın haberine göre yangın, bölgedeki yerleşim yerlerine ve tarım alanlarına büyük zarar verdi. Alevlerle mücadele, hem havadan hem de karadan aralıksız devam ediyor.

YANGIN 3 GÜNDÜR KONTROL ALTINA ALINAMIYOR

Yangın, Aydın’ın Bozdoğan ilçesine bağlı Hışımlar Mahallesi’nde başladı ve hızla çevre mahallelere yayıldı. Hışımlar Mahallesi'nde 3 ev, 1 ahır ve 1 çiftlik zarar görürken, Örmepınar Mahallesi'nde de 2 ev yangından etkilendi. Alevler, çiftlikte bulunan 10'a yakın küçükbaş hayvan ve 100’den fazla kümes hayvanının yanarak ölmesine neden oldu. Yangından kurtulan bir keçi ise veteriner tarafından tedavi altına alındı. Ayrıca yangına müdahale eden 59 kişiden 10’u dumandan etkilendi.

YANGIN MUĞLA SINIRINA ULAŞTI

Rüzgarın şiddetiyle hızla yayılan alevler, Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Çavdır Mahallesi sınırına kadar ulaştı. Bölgede bulunan itfaiye ekipleri, dozerler ve iş makineleri yangının daha fazla ilerlememesi için yoğun çaba harcıyor. Çavdır Mahallesi’ne yakın Yeşilköy Mahallesi’nde ise 30’dan fazla yaşlı, çocuk ve hasta tedbir amaçlı tahliye edildi, 20’den fazla hayvan güvenli alanlara taşındı.

MÜDAHALE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Yangının kontrol altına alınabilmesi için 3 uçak, 8 helikopter, 60 arazöz ve 390 personel seferber edildi. Gece görüşlü helikopterlerin de dahil olduğu müdahaleler, karadan da aralıksız devam ediyor. Alevlerin ilerlemesini durdurmak için bölgede büyük bir seferberlik sürüyor.

SORUMLULAR TUTUKLANDI

Yangının çıkış nedeni araştırılırken, olayla ilgili olarak Abdulkadir Aslan ve İbrahim Yağmur isimli iki kişi gözaltına alındı. Yapılan soruşturma sonucunda yangının sorumlusu oldukları tespit edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yangının yarattığı tahribatın boyutları henüz tam olarak belirlenemese de, bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım alanlarının büyük zarar gördüğü, hayvanların telef olduğu ve birçok kişinin tahliye edilmek zorunda kaldığı bildiriliyor. Yangına müdahale ekipleri, alevleri kontrol altına alabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.