AYM'de yemin töreni: ''Zulm ile abad olanın ahiri berbad olacaktır!''

Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) yeni üye Doç. Dr. Metin Kıratlı’nın yemin töreni gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda üst düzey isim katıldı.

AYM'de yemin töreni: ''Zulm ile abad olanın ahiri berbad olacaktır!''
Yayınlanma:

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, törende yaptığı konuşmada bireysel başvuru hakkının önemine değinirken, Gazze’deki insanlık dramına da dikkat çekti.

“ZULÜM KARŞISINDA SESSİZ KALMAYIN”

Kadir Özkaya, konuşmasında dünya genelinde yaşanan insan hakları ihlallerine vurgu yaptı ve özellikle Gazze’de süregelen zulme karşı çıkılması gerektiğini belirtti. Kur'an-ı Kerim’den alıntı yaparak, "Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor." ifadelerini kullanan Özkaya, zulmün son bulması ve adaletin sağlanması çağrısında bulundu.

abad2.jpg

“ZULM İLE ABAD OLANIN AHİRİ BERBAD OLACAKTIR”

Başkan Özkaya, konuşmasının devamında, insan hak ve özgürlüklerinin korunmasının insanlık onurunun temel bir gereği olduğunu belirtti. Zulme göz yumanları ve adaleti hiçe sayanları eleştiren Özkaya, "Yapılan zulümlere ırk, din, dil, renk ayrımı yapmadan cesaretle ve adaletle müdahale edilmelidir. Bu, insan olmanın vicdani bir borcudur." diyerek, adaletin tesis edilmesinin küresel barışın sağlanmasındaki rolünü vurguladı.

BİREYSEL BAŞVURU HAKKININ ÖNEMİ

AYM Başkanı ayrıca bireysel başvuru hakkının, vatandaşların hak arayışında önemli bir mekanizma olduğunu hatırlattı ve Anayasa Mahkemesi'nin bu hakların korunmasındaki rolüne dikkat çekti.

Metin Kıratlı’nın yemin etmesiyle birlikte AYM'deki yeni dönemin resmen başlaması, mahkemenin insan hakları ve adaletin korunmasına yönelik çalışmalarına güç katması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.