Ayşe Ateş tek tek isimleri açıkladı: Davada kritik an!

Ankara'da 30 Aralık 2022'de silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın dördüncü celsesi, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Ayşe Ateş, dava ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ayşe Ateş tek tek isimleri açıkladı: Davada kritik an!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara'da 30 Aralık 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın dördüncü celsesi, bugün Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görüldü. Duruşmaya 22 sanık, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, kardeşleri ve yakınları katıldı. Bugünkü duruşmada, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in savunması öne çıktı.

ÖNEMLİ İSİMLER MAHKEMEDE

Duruşmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Selcan Hamşioğlu, milletvekilleri Metin Ergun ve Yavuz Aydın, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi ve Murat Bakan, CHP Milletvekili Sibel Suiçmez gibi önemli isimler de katılım gösterdi.

SANIK SAVUNMALARI TAMAMLANDI

Davanın pazartesi günü başlayan duruşmasında, dün itibarıyla sanıkların savunmaları tamamlanmış ve avukatların beyanlarına geçilmişti. Dünkü celsede 19 sanık avukatının beyanları dinlendi. Bugünkü duruşmada ise avukat beyanlarının alınmasına devam edilmesi ve ardından müşteki Ayşe Ateş'in dinlenmesi planlandı.

AYŞE ATEŞ'İN BEYANLARI

Duruşma, Ayşe Ateş'in beyanlarıyla devam etti. Ayşe Ateş, eşi Sinan Ateş'in suikast hakkında kendisine daha önce verdiği bilgileri mahkemede paylaştı. Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'in talimatıyla Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın kiralık katil aradığını söylediğini belirtti. "Şu an bunları ilk defa anlatacağım çünkü beni de öldürürler diye korktum. Bugün bunları burada söylemezsem bir daha söyleyemem çünkü bana ne olur bilmem. Ölürsem bunlar mezara gitmesin benle" diyerek sözlerine başlayan Ayşe Ateş, yaşadığı korkuları dile getirdi.

AYŞE ATEŞ'TEN İDDİALAR

Ayşe Ateş, "Sinan Ateş tam olarak şunu söyledi: 'Ayşe; Ulvi İzzet Yönter ve Semih Yalçın, Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım'a talimat vermiş, onlar da kapı kapı dolaşıp kiralık katil arıyorlar.'" ifadesini kullandı. Ayrıca, MHP'den emir alarak Sinan Ateş'in zamanında bazı kişilere zarar verdiğini, ancak kendisinin bu durumu tasvip etmediğini belirtti.

BAHÇELİ'YE İSİM VERMEDEN TEPKİ

Ayşe Ateş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi isim vermeden eleştirerek, "Bizim de bildiklerimiz var" diyen Bahçeli'ye "Beyefendinin bildiği ne var? 18 aydır ağzını açmadı" sözleriyle tepki gösterdi. Ayrıca, dosyası ayrılan 17 kişi hakkındaki soruşturmanın bu dosya ile birleştirilmesini ve bugün ismini verdiği tüm şüphelilerin de ifadesinin alınmasını talep etti.

DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

Müşteki ifadelerinin alınmasına başlandı. İlk ifade veren Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, fenalaşarak duruşma salonundan çıkarıldı. Duruşmaya ara verildi. Ayşe Ateş, annesinin fenalaşması üzerine "Bu kadın burada ölürse hesabını vereceksiniz" diye tepki gösterdi.

MAHKEME BAŞKANI'NDAN UYARI

Duruşmanın başlangıcında Mahkeme Başkanı, cinayeti azmettirmekle suçlanan tutuklu sanık Doğukan Çep'in önceki celselerde müştekilerin bulunduğu tarafa dönüp tehditkar şekilde başını salladığını belirtti ve Çep'i bu davranışı nedeniyle uyardı. Duruşma, tasarlayarak kasten öldürmeye yardım suçlamasıyla yargılanan ve Doğukan Çep'in kaldığı oteli ayarladığı iddia edilen Alper Atay'ın avukatının savunmasıyla devam etti. Avukat Engin Çelebi, müvekkilinin olaya dahil olmadığını ve normal hayatına devam ettiğini ifade etti. Çelebi, otel sahibi Gökhan Türkmen'in müvekkilinin Çep için oda ayarladığı ve parasını ödediği yönündeki iddialarının tanıklar tarafından yalanlandığını vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.