Ayşenur Ezgi Eygi ata evi bayraklarla donatıldı!

İsrail'in işgaline karşı Filistin’e destek vermek amacıyla gittiği Batı Şeria'da, İsrail askerlerince şehit edilen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim'deki ata evi, Türk bayraklarıyla süslendi.

Ayşenur Ezgi Eygi ata evi bayraklarla donatıldı!
Yayınlanma:

Aslen, Aydın Nazilli doğumlu olan Eygi’nin ailesinin ABD’de yaşadığı ve anne-babasının ayrı olduğu öğrenildi. 26 yaşındaki Eygi'nin dedesi, amcası ve halasının Didim’de ikamet ettiği, yaz tatillerini ise Didim’de aile büyüklerinin yanında geçirdiği belirtildi. Aile üyeleri, genç kadının naaşının Didim’e defnedilmesini istiyor.

Ayşenur’un amcası Yılmaz Eygi, yeğeninin ölüm haberinin aileye ulaşmasıyla babasının büyük bir yıkım yaşadığını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından ölüm haberinin aileye iletilmeye çalışıldığını belirten Eygi, kardeşinin şok nedeniyle telefonlarını kapattığını, bu sebeple haberin annesine ulaştırıldığını söyledi. Anne ise kızının Antalya’ya defnedilmesini istediğini belirtti. Ancak aile, Ayşenur’un Didim’de toprağa verilmesini istiyor ve bu konuyla ilgili belediye, kaymakamlık ve bakanlıkla temasların sürdüğünü ifade ediyor.

Öte yandan Eygi'nin yakınlarının yaşadığı apartman, Türk bayraklarıyla donatıldı. Genç kadının dedesinin durumdan henüz haberdar olmadığı ve kendisine süreç içinde bilgi verileceği öğrenildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.