Ayvalık'ta korkutan yangın: Müdahaleler sürüyor!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde çöplük civarında başlayan yangın, şiddetli poyrazın etkisiyle makilik alana sıçradı ve hızla büyüyerek ormanlık alanı tehdit etmeye başladı. Yangın, Sarımsaklı plajının bulunduğu bölgeye doğru ilerliyor.

Ayvalık'ta korkutan yangın: Müdahaleler sürüyor!
Yayınlanma:

Ayvalık'ta çöplük yakınlarında başlayan yangın, poyrazın etkisiyle kısa sürede makilik alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, geniş bir alanı kapladı ve ormanlık alana doğru ilerlemeye başladı.

MÜDAHALE ÇALIŞMALARI

Orman Bakanlığı ve yerel belediyelerin koordinasyonuyla yangına hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor. Yangına havadan 4 uçak ve 2 helikopter ile karadan 5 arazöz, 2 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, iş makineleri ve 60 personel müdahale ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi ekipleri de söndürme çalışmalarına katılıyor.

Şiddetli rüzgarın etkisiyle yangın hızla Küçükköy ve Sarımsaklı istikametine doğru ilerliyor. Yangının kontrol altına alınması için ekipler yoğun bir çaba sarf ediyor.

Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyararak, yangın bölgesinden uzak durmaları gerektiğini belirtti. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için tüm imkanları seferber ettiği ve havadan ve karadan müdahalenin devam ettiği açıklandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.