Azalan doğum oranları için Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı kuruldu

Türkiye'deki doğum oranlarının düşmesi nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmet Balkanlığı tarafından Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı kuruldu.

Azalan doğum oranları için Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı kuruldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğurganlık oranındaki düşüşü ele almak için bir dizi önlem üzerinde çalıştıklarını belirtti. Göktaş, doğum izinlerinin artırılması, kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesi, esnek ve uzaktan çalışma gibi çeşitli alternatiflerin değerlendirildiğini, bu politikaların Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı altında sürdürüleceğini açıkladı.

DOĞURGANLIK ORANININ AZALMASI ÖNEMLİ BİR MESELE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Göktaş, Türkiye'nin doğurganlık oranının azalmasının ülke için önemli bir mesele olduğunu vurguladı. Bilim Kurulu toplantısında konunun ele alındığını ve Aile ve Toplum Komisyonu'nun kapsamlı bir rapor üzerinde çalıştığını belirtti.

Öte yandan, engellilere yönelik ÖTV'siz araç düzenlemesine ilişkin olarak da konuşan Bakan Göktaş, engellilerin bu haklarının suistimal edilmesi konusunda çok sayıda şikayet aldıklarını ve yeni düzenlemelerin gerekliliğine işaret etti. Engellilere yönelik desteklerin adil bir şekilde kullanılması için çalışmaların devam ettiğini vurguladı ve mağduriyet yaşanmaması için hassasiyet gösterdiklerini belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.