Bakan Ali Yerlikaya'dan çakarlı araç kullanan Survivor yarışmacıları hakkında açıklama: Gereği yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Survivor yarışmacısı Sahra Işık'ın sosyal medya üzerinden paylaşım yaptığı ve çakarlı araçla ilgili görüntülerin kısa sürede tepki çekmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

Bakan Ali Yerlikaya'dan çakarlı araç kullanan Survivor yarışmacıları hakkında açıklama: Gereği yapıldı
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, araç sürücüsüne idari para cezası uygulandığını ve çakar/siren tertibatının söktürüldüğünü belirtti.

Bakan Yerlikaya, sivil trafik ekiplerinin sosyal medya ve ulusal basına yansıyan “Bir yarışma programının 3 yarışmacısının İstanbul'daki büyük finale çakarlı araçla gitmesihaber ve görüntülerine yönelik yaptığı çalışmalarda, bu aracın mevzuatta izin verilmeyen bir şekilde ışıklı ve sesli uyarı işareti veren cihazları taktığı ve kullandığı tespit edilmiştir. Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu araç sürücüsünün 'ışıklı ve sesli uyarı işareti veren cihazları, mevzuatta izin verilmeyen bir araca taktığı ve kullandığı' tespit edilmiş ve yakalanmıştır. Araç sürücüsüne idari para cezası uygulanmış ve çakar/siren tertibatı söktürülmüştür. Görevi sırasındaki ambulans, itfaiye ve polis araçlarımızın trafikteki önceliği insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir. Usulsüz çakar kullanan ve trafikte üstünlük taslayanlara asla müsaade etmeyeceğiz."

Görüntülerde, üç kadın yarışmacının çakarlı araçla trafikte ilerlediği ve çakarı kullanırken kahkahalar atarak bu anları Instagram hesabından paylaştığı görülmüştü. Sosyal medyada hızla yayılan ve tepki çeken bu görüntüler üzerine yapılan çalışmalar neticesinde, yasal olmayan çakar kullanımına ilişkin gerekli işlemlerin yapıldığı bildirildi.

Bakan Yerlikaya, açıklamalarında trafikteki güvenlik önlemlerine dikkat çekerek, resmi görevli araçlar dışında hiçbir aracın çakar ve siren tertibatı kullanmasına izin verilmeyeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.