Bakan Bayraktar’dan ‘Gabar petrolü’ açıklaması|Alparslan Bayraktar 'Doğal gaza zam gelecek mi?' sorusunu cevapladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CNN Türk ekranında canlı yayında soruları cevapladı. Bayraktar, Gabar petrolü ve Nükleer Santral ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Bayraktar’dan ‘Gabar petrolü’ açıklaması|Alparslan Bayraktar 'Doğal gaza zam gelecek mi?' sorusunu cevapladı!
Yayınlanma:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, daha önceden terörle anılan noktalardan olan Şırnak, Gabar gibi yerlerin artık petrol sondajları ile anıldığını belirtti ve daha önceden terör sebebiyle girilemeyen ve petrol taraması yapılamayan bu noktalarda artık Türkiye tarafından petrol üretildiğini açıkladı.

"HEDEF ENERJİDE TAM BAĞIMSIZLIK"

Enerjide hedefin tam bağımsızlık olduğunu aktaran Bakan Bayraktar, şu anda günlük 32 bin varil petrole ulaştıklarını bu petrol hedefinin 100 bin varil olduğunu söyledi. Şu an yaklaşık 25 kuyudan 32 bin varil petrole ulaştıklarını ve kuyu sayısını 90-100’e çıkartarak 100 bin varile ulaşmak istediklerini açıkladı. Bayraktar ayrıca Türkiye’nin günlük petrol tüketiminin 1 milyon varil olduğunu ve ilerleyen günlerde petrol üretiminin yüzde 20’sinin yerli üretim haline getirileceğini de sözlerine ekledi.

Bakan Bayraktar, Sinop ve Mersin’de yapılacak olan Nükleer Santral ile ilgili eleştirilere de değindi ve dünyada nükleer santralden bir uzaklaşma olmadığını söyledi. Bayraktar, Sinop ve Akkuyu’da yapılacak Nükleer Santrallerin önemli olduğunu belirterek elektrik kullanımının her geçen gün arttığını da aktardı. Bayraktar ayrıca şu anda rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir kaynaklarla tüketimin yüzde 15 oranında karşılandığını açıkladı.

Bakan Bayraktar, devam eden doğal gaz yardımının 2024 yılında da süreceğini belirterek bu yıl doğal gaza bir zam planı olmadığını açıkladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.