Bakan Bolat açıkladı: Deprem bölgesine yeni ekonomik destek sağlanacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman'daki esnaf ve sanatkarlar için önemli bir destek duyurdu. Bakan Bolat, depremden etkilenen bölgelerin yeniden inşası ve ekonomik canlanması için 400 milyon liralık yeni finansman desteği sağlanacağını açıkladı.

Bakan Bolat açıkladı: Deprem bölgesine yeni ekonomik destek sağlanacak
Yayınlanma:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, özellikle Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan felaketin üzerinden bir yıl geçtiğini belirterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Depremin 11 ilde 110 milyar dolar bütçe yükü oluşturduğunu ifade eden Bolat, hükümetin ise depremden etkilenen şehirlerin yeniden ayağa kaldırılması için yoğun çaba harcadığını vurguladı.

Bakan Bolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni hükümet kurulur kurulmaz deprem bölgelerine öncelik verilmesi talimatı verdiğini ve bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü belirtti. Geçen bir yıl içinde şehirlerin yaralarının hızla sarıldığını ve birçok evin yeniden inşa edilmeye başlandığını dile getiren Bolat, bölge ekonomisinin canlanması için önemli adımlar atıldığını ifade etti.

Depremden etkilenen esnaf ve sanatkarların desteklenmesine yönelik yapılan çalışmalara da değinen Bakan Bolat, Halkbank ve TESKOMB kanalıyla sağlanan finansman desteklerinin önemine vurgu yaptı. Önceki ziyaretlerinde de benzer destek müjdeleri verdiğini belirten Bolat, bugün Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'ya toplamda 400 milyon liralık bir finansman desteği sağlanacağını açıkladı.

Bakanlık olarak depremin hemen ardından bölgeye yardımların yapıldığını ve sürecin hızla ilerlediğini belirten Bolat, vatandaşların sabrını takdirle karşıladıklarını ifade etti. Ayrıca, deprem bölgelerindeki ihracatçıların desteklenmesine yönelik çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

Son olarak, Bolat, milletin ve devletin birlik ve dayanışmasıyla deprem sonrası sürecin hızla ilerlediğini ve yakın gelecekte deprem bölgelerinin daha canlı ve modern bir görünüme kavuşacağına inandığını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.