Bakan Göktaş: Ekim’de 1 milyar 63 milyon TL'lik SED ödemesi yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal desteklenmesi ve eğitim masraflarının karşılanması amacıyla, Ekim ayına ait toplam 1 milyar 63 milyon TL tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin hesaplara yatırıldığını duyurdu.

Bakan Göktaş: Ekim’de 1 milyar 63 milyon TL'lik SED ödemesi yapıldı
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Bakanı Göktaş, çocuklara yönelik hizmetlere büyük önem verdiklerini vurgulayarak, çocukların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için SED ödemeleri ile ailelerinin yanında sosyal çevreleri içinde desteklendiklerini belirtti. Göktaş, çocukların milli değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için tüm güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Aile odaklı sosyal hizmet modelleriyle, çocukların öncelikli olarak aile sıcaklığında büyümeleri için çaba harcadıklarını dile getiren Bakan, “Çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Ekim ayına yönelik toplam 1 milyar 63 milyon TL tutarındaki SED ödemesini gerçekleştirdik” dedi.

SED programı kapsamında ailelerin ve çocukların psikososyal olarak desteklenmesinin yanı sıra, çocuklara yönelik sportif, kültürel, akademik ve sosyal etkinliklerin düzenlenmesine de katkı sağlanıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.