Bakan Göktaş: 'Üçüncü Kadına Yönelik Şiddet Araştırması' başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadına yönelik şiddete karşı yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 'Şiddet Uygulayanlara Yönelik Psiko-Sosyal Destek Hizmetlerinin Modellenmesi' projesi ile şiddet uygulayanların profil analizinin yapılacağını açıkladı.

Bakan Göktaş: 'Üçüncü Kadına Yönelik Şiddet Araştırması' başlıyor!
Yayınlanma:

Ankara Hakimevi'nde düzenlenen 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Veri ve İstatistik Komitesi Toplantısı'nda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadına yönelik şiddetin küresel bir sorun olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kurulu bünyesinde oluşturulan alt komitenin önemine vurgu yapan Göktaş, doğru ve güvenilir verilerin, etkili politikalar geliştirilmesinde hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

YENİ ARAŞTIRMA BAŞLIYOR

Bakan Göktaş, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin farklı boyutlarını ve nedenlerini belirlemek amacıyla TÜBİTAK ile işbirliği içerisinde üçüncü Kadına Yönelik Şiddet Araştırması'nı başlattıklarını duyurdu. Bu kapsamlı araştırma ile elde edilecek verilerin, kadına yönelik şiddetle mücadele politikalarını güçlendireceğini ve ilgili tüm taraflarla paylaşılacağını ifade etti.

Araştırma için üniversitelerden gelen başvuruların akademik bir jüri tarafından değerlendirildiğini belirten Göktaş, araştırma sonuçlarının temel bir kaynak olacağına inandığını söyledi. Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre, dünya genelinde her üç kadından birinin şiddete maruz kaldığını belirten Göktaş, bakanlık olarak bu duruma karşı kararlı bir duruş sergilediklerini ve gerekli tedbirleri almaya devam ettiklerini kaydetti.

PSİKO-SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ

Kadına yönelik şiddetle mücadelenin güçlü bir yasal zeminde kararlılıkla sürdürüldüğünü dile getiren Göktaş, yakın zamanda hayata geçirilecek yeni projeleri de tanıttı. "Şiddet Uygulayanlara Yönelik Psiko-Sosyal Destek Hizmetlerinin Modellenmesi" projesiyle şiddet uygulayanların profil analizinin yapılacağını ve uygun destek programlarının geliştirileceğini belirtti. Bu projeyle, şiddet döngüsünün etkin psikososyal müdahalelerle kırılmasının hedeflendiğini söyledi.

HİZMETLER GENİŞLETİLİYOR

Adana, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Konya ve Şanlıurfa'da yeni Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin (ŞÖNİM) faaliyete geçirileceğini aktaran Göktaş, 112 kadın konukevinde şiddet mağduru kadınların çocuklarıyla birlikte yeni bir hayata hazırlanmaları için çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Elektronik Kelepçe Uygulaması, KADES mobil uygulaması ve Alo 183 Sosyal Destek Hattı gibi hizmetlerle şiddet riski taşıyan vakalara hızlı müdahale edildiğini ifade eden Göktaş, medyada kadın temsilinin iyileştirilmesi ve şiddetin normalleştirilmemesi için RTÜK ile işbirliği yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Bakan Göktaş, depremden etkilenen bölgelerde kadınlara yönelik şiddete karşı hizmetlerin yeniden yapılandırılacağını ve yeni kadın konukevlerinin açılacağını da duyurdu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.