Bakan Güler: Endonezya, Türkiye'nin en büyük stratejik ortaklarından birisidir

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Endonezya'nın Türkiye'nin Güneydoğu Asya'daki en büyük stratejik ortaklarından biri olduğunu vurguladı. Güler, bu ortaklığın askeri ve savunma sanayii alanında da güçlendirildiğini belirtti.

Bakan Güler: Endonezya, Türkiye'nin en büyük stratejik ortaklarından birisidir
Yayınlanma:

Endonezya'nın Ankara Büyükelçiliği, 17 Ağustos Endonezya Bağımsızlık Günü için bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyonda yerel kıyafetler ve lezzetler tanıtılırken, Endonezya'ya ait geleneksel danslar sergilendi. Etkinliğe Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binalı Yıldırım ve Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama katıldı.

Bakan Güler, konuşmasında Endonezya'nın milli gününü kutlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti. Endonezya'nın bağımsızlık mücadelesini ve kahramanlarını yad ederek, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının tarihine vurgu yaptı. Güler, "Endonezya, coğrafi uzaklığa rağmen asırlardır süren dostluk bağlarımızla Türkiye'nin Güneydoğu Asya'daki en büyük stratejik ortağıdır. İkili ilişkilerimiz ve iş birliğimiz her geçen yıl artan bir hızla gelişmektedir. Özellikle ticaret hacmimizde Endonezya'nın önemi büyüktür" dedi.

Güler, askeri ve savunma sanayii alanında yapılan iş birliklerinin de önemine değindi. "Geçtiğimiz yıl imzaladığımız eylem planı, bu alandaki ilke ve hedef birliğimizi açıkça ortaya koymaktadır. Bu iş birliğini somut uygulamalarla desteklemek, iki ülke arasındaki dayanışmayı artıracaktır. Ayrıca, silahlı kuvvetlerimiz arasındaki ortak eğitim ve tatbikatların sayısı artmaktadır. Temel amacımız, güven ilişkisi ve ortak tarihimizden aldığımız ilhamla dostluk ve iş birliğimizi her alanda daha da güçlendirmektir" şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.