Bakan Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdellaty ile basın toplantısı düzenledi: Netanyahu, bölgeyi ateşe vermek istiyor

Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdellaty, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Kahire'de düzenlediği ortak basın toplantısında, bölgedeki mevcut duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Abdellaty, Türkiye ve Mısır'ın Batı Şeria'daki durumun kötüleşmesinden endişe duyduklarını ve ateşkesin sağlanması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Bakan Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdellaty ile basın toplantısı düzenledi: Netanyahu, bölgeyi ateşe vermek istiyor
Yayınlanma:

Abdellaty, iki ülkenin, bölgedeki güvenlik ve istikrarı öncelikli hedef olarak belirlediğini belirtti ve "Bölgedeki önemli konuları ele aldık. Mısır'ın terörle mücadele konusundaki çabalarını ifade ettik. Gerilimin düşürülmesi, bölgede artan gerilim çabalarına karşı durulması gerekmektedir" dedi. Ayrıca, İsrail'in Filistin topraklarını işgal etmeyi sürdürmesi gerektiğine dikkat çekti ve 1967 sınırlarında Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması gerektiğinin altını çizdi.

Fidan ise basın toplantısında, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun barış istemediğini ve bölgeyi daha da kötüleştirmek istediğini belirtti. Fidan, "Netanyahu, bölgeyi ateşe vermek istiyor. İsrail şiddetle yayılmacılık peşinde koşuyor" dedi.

Abdellaty, Gazze'deki ateşkesin sağlanması konusundaki çabalarını sürdürdüklerini ve Katar ve ABD ile temas halinde olduklarını da belirtti. Ayrıca, sivil halkın hedef alındığını ve Batı Şeria'daki provokatif yerleşimci eylemlerinin endişe verici olduğunu vurguladı.

Bu açıklamalar, bölgedeki gerilim ve uluslararası diplomatik çabaların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.