Bakan Işıkhan açıkladı: Çalışan annelere 204,6 milyon lira!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2016 yılından 2023 yılının haziran ayına kadar çalışan annelere sağlanan Yarım Çalışma Ödeneği kapsamında toplam 204,6 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.

Bakan Işıkhan açıkladı: Çalışan annelere 204,6 milyon lira!
Yayınlanma:

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aile kurumunun sağlıklı şekilde devamını sağlamak amacıyla çalışma hayatını kadınlar için daha kolay hale getirmek ve onları desteklemek için çeşitli adımlar attıklarını belirtti. Yarım Çalışma Ödeneği uygulamasının, doğum yapan kadın çalışanların analık izni sonrası ücretsiz izin dönemlerinde destek sağlamayı hedeflediğini vurguladı.

YARIM ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UYGULAMASI

Vedat Işıkhan, doğum yapan kadın çalışanların başvuru ve prim ödeme şartlarını sağlamaları halinde, analık izninin bitiminden sonra kullanacakları ücretsiz izin döneminde İşsizlik Sigortası Fonu aracılığıyla Yarım Çalışma Ödeneği'nden faydalanabildiklerini açıkladı. 2016 yılında hayata geçirilen uygulamanın 2024 yılı haziran ayı sonuna kadar toplam 204,6 milyon lira ödeme sağladığını belirtti.

KADIN ÇALIŞANLARA DESTEK

Bakan Işıkhan, bu desteklerin kadın istihdamını artırma ve iş gücü piyasasında kadınların daha aktif rol almasını sağlama amacını taşıdığını ifade etti. Ayrıca, uygulamanın aile içindeki dengeyi korumaya ve kadın çalışanların iş ve aile hayatı arasında daha sağlıklı bir denge kurmalarına yardımcı olduğunu söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.