Bakan Işıkhan'dan CHP'ye Diyarbakır eleştirisi: "Turistik ziyaret yapacaklar"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Diyarbakır Yenişehir İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği 6. Olağan Kongre’de önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan'dan CHP'ye Diyarbakır eleştirisi: "Turistik ziyaret yapacaklar"
Yayınlanma:

Işıkhan, kongrelerin parti için tazelenme, güçlenme ve ahdi yenileme süreçleri olduğunu belirterek, bu yenilenme döneminin Diyarbakır ve diğer ilçelerde daha büyük bir heyecan yaratacağını ifade etti. Diyarbakır'ın AK Parti için Türkiye'nin herhangi bir şehri olmaktan öte, medeniyetin, kardeşliğin ve birliğin en önemli sembollerinden biri olduğunu vurguladı.

Işıkhan, konuşmasında CHP’yi eleştirerek, "CHP yıllarca bu bölgeyi yok saydı, görmezden geldi. Cumhuriyet’i kurduğunu iddia eden bu parti, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında bu toprakları ancak ziyaret etmeyi aklına getirmiş. Şimdi de siyasi propaganda için gelip turistik bir ziyaret yapacaklar, sonrasında geri dönecekler. Diyarbakır’ın dertlerine derman olmayacaklar" dedi. CHP’nin Diyarbakır’a yaklaşımının bir siyasi manevra olduğunu ileri süren Işıkhan, bölgedeki dönüşümün ancak AK Parti’nin kararlı politikaları sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

Terörle mücadelede atılan adımlar, bölgeye getirilen yatırımlar ve istihdam projeleriyle Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu'nun geleceğinin güvence altına alındığını söyleyen Işıkhan, AK Parti’nin bölgedeki varlığının altını çizdi. CHP’nin, Güneydoğu Anadolu’nun tarihsel önceliklerini hiçbir zaman anlamadığını savunan Işıkhan, bölgeyi anlamanın ve sorunlarını çözmenin kolay olmadığını, ancak AK Parti’nin bunu başardığını belirtti.

Kongre sonunda yapılan seçimlerde, tek aday olan mevcut başkan Ender Karahan yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.