Bakan Kacır TEKNOFEST için Aksaray'da konuştu: "Bir yılın emeği gökyüzünde buluşuyor"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Selçuk Bayraktar Teknofest'e katıldı. Kacır, "Dünyayı değiştiren işlerin yolunun teknolojiden geçtiğini en iyi gençlerimiz biliyor" dedi.

Bakan Kacır TEKNOFEST için Aksaray'da konuştu: "Bir yılın emeği gökyüzünde buluşuyor"
Yayınlanma:

Bakan Kacır ile Selçuk Bayraktar'dan açıklama: 'Bir yılın emeği gökyüzünde buluşuyor'

Aksaray'da 'TEKONFEST 2023' roket yarışmasının final etabı yapılıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Selçuk Bayraktar açıklama yaptı. Bakan Kacır, "Bir yılın emeği burada birkaç saniyede gökyüzünde buluşuyor. Bu yarışmanın ev sahibi ROKETSAN" dedi. Selçuk Bayraktar ise "3 saniyede ülkemizi öteye taşıyacak gençler çıkacak. Çıktı, binlercesi yetişiyor. Bu çocuklar 1,5 yıl boyunca hayal kurdular, ürettiler ve şu anda tüm milletimizin huzurunda roketlerini teste çıkardılar" diye konuştu.

Aksaray'da Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Roket Yarışması Final Etabı'na katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Selçuk Bayraktar TRT Haber'e açıklamalarda bulundu.

BAKAN KACIR: BU YARIŞMANIN EV SAHİBİ ROKETSAN

Bakan Kacır, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Roket yarışmalarına da ilgi yıldan yıla arttı. Kim derdi ki genç Cumhuriyet 100 yaşına adım atacak, Anadolu'da 1000'den fazla takımın başvurduğu roket yarışmaları gerçekleşecek. Bu kırmızıları giydiğim her yıl muazzam bir heyecan hissediyorum.
1 yıl boyunca verilen muazzam bir emek. Gençlerimiz okul hayatı dışında bir proje için 40 saat emek veriyor. TEKNOFEST'in web sitesinde bu projeleri yayınlıyoruz. Bir yılın emeği burada birkaç saniyede gökyüzünde buluşuyor. Bu yarışmanın ev sahibi ROKETSAN. Bir milli değerimiz ROKETSAN."

BAYRAKTAR: UMUTLARIMIZI YEŞERTİYORLAR

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Selçuk Bayraktar ise yaptığı açıklamada, "3 saniyede ülkemizi öteye taşıyacak gençler çıkacak. Çıktı, binlercesi yetişiyor. Aksaray'da Tuz Gölü'nün ortasında neredeyse hiçbir şeyin olduğu yerde bu çocuklar 1,5 yıl boyunca hayal kurdular, ürettiler ve şu anda tüm milletimizin huzurunda roketlerini teste çıkardılar. Atış başarılı da olabilir başarısız da, ama onlar başarana kadar 'asla yılmayacağız' dediler." ifadelerini kullandı.

1 milyon öğrencimiz yarışmalara başvurdu. Bizim yüzyıllardır unuttuğumuz bilim ve teknolojideki serüvenimizi yeniden inşa etmek için burada yarışıyorlar. Umutlarımızı yeşertiyorlar. O anlamda tüm ekip arkadaşlarımıza, kurumlarımıza, ROKETSAN'a bu milletin evladı olarak şükranlarımı iletiyorum." diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.