Bakan Mehmet Özhaseki Kayseri'ye neden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ait uçakla gitti: Bakanlık açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bakan Mehmet Özhaseki'nin 11 Mayıs'taki Kayseri ziyareti için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ait uçağı kullanmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ait uçağın ortofoto haritalama, kaçak yapıların tespiti, kentsel dönüşüm çalışmaları ve afet yönetimi gibi hizmetler için kullanıldığı belirtildi.

Bakan Mehmet Özhaseki Kayseri'ye neden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ait uçakla gitti: Bakanlık açıkladı
Yayınlanma:

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, mevcut hizmetlerin dışında Bakanlığın çalışmalarının hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla 2018 yılında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzalandığı hatırlatıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İmzalanan protokole uygun olarak uçak, görev uçuşu gerçekleştirmediği zamanların dışında, 2018 yılından bugüne kadar çeşitli vesilelerle planlanan il ziyaretlerinde, ayrıca deprem, yangın, sel gibi afet süreçlerinde ve tarifeli uçuşların programlarla örtüşmediği zamanlarda Bakanlığımıza hizmet vermektedir."

Açıklamada, "Bin yılın afetinden etkilenen illerimizin imar ve inşası ve vatandaşlarımızın bir an evvel güvenli konutlarına kavuşması için de sıklıkla deprem bölgesine gidilmektedir. Deprem bölgesinde yer alan iller arasında uçuşların olmadığı lokasyonlar için de bu uçak zaruretten dolayı kullanılmaktadır." denildi.

DEVLETİN UÇAĞI ÖZEL İŞLER İÇİN Mİ KULLANILDI?

Özel işlerde kullanıldığı iddialarına ilişkin ise şu açıklamalar yapıldı:

"İl ziyaretleri ve açılışlar kapsamında bu uçakla, 11 Mayıs'ta Kayseri'de açılışı gerçekleştirilen Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi ile Şükrü Karaca Aile Sağlığı Merkezi ve Parkı için 10 Mayıs akşamı Kayseri'ye ziyaret gerçekleştirildi. Programın tüm bilgi ve içerikleri Bakan Özhaseki'nin sosyal medya hesaplarında mevcuttur."

Açıklamada, uçağın kullanımının ulaşım giderlerinden de Bakanlığa ve devlete maliyetten tasarruf sağladığı belirtilerek, "Yine Bakanlık heyetimizce toplu olarak kullanılan uçağın maliyet hesabına bakıldığında ciddi bir tasarruf edildiği görülecektir. Bu anlamda bahsi geçen uçağın özel işlerde kullanıldığı ve tasarruf tedbirlerine aykırı olduğu iddiası bir iftiradan ibarettir." ifadeleri kullanıldı.

Bu açıklamalarla birlikte, Bakan Özhaseki'nin uçağı kullanımıyla ilgili iddialara yanıt verilmiş ve uçuşların amacının kamu hizmeti olduğu vurgulanmıştır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.