Bakan Mehmet Şimşek'ten 'asgari ücret zammı' cevabı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hazine ve Maliye’den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe, dün yaklaşık 4 saat 15 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ana gündem maddesi, ekonomik politikalar ve asgari ücret konusuydu. Karatepe, görüşme sırasında Şimşek'e dört ana öneride bulunduğunu, ancak taleplerinin reddedildiğini açıkladı.

Bakan Mehmet Şimşek'ten 'asgari ücret zammı' cevabı!
Yayınlanma:

Karatepe'nin asgari ücrete ara zam yapılması talebine karşılık olarak Şimşek'in, "Asgari ücrete ara zam, uzun vadeli enflasyon hedefine ulaşmamıza engel olur" dediği öğrenildi. Bu açıklama, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ekonomik istikrarı koruma ve enflasyonla mücadele konusundaki kararlılığını ortaya koydu.

CHP MYK TOPLANTISI VE PARTİ YETKİLİLERİNİN GÖRÜŞLERİ

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, “İktidarın vatandaşın yaşadığı ekonomik yıkımdaki sorumluluğuna ortak olmayacağız” görüşü dile getirildi. CHP’nin asgari ücrete ara zam talebine karşı Şimşek'in, Orta Vadeli Plan'a (OVP) işaret ettiği belirtildi.

CHP yetkilileri, görüşmede dile getirdikleri taleplerin takipçisi olacaklarını ve sorunların çözülüp çözülmeyeceğini yakından izleyeceklerini ifade ettiler. Parti yetkilileri, ekonomik müzakereleri ve mücadele süreçlerini bir arada yürüteceklerini belirterek, "Bakan Şimşek’e ilettiğimiz taleplerin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğinin takipçisi olacağız" dedi.

EKONOMİK İSTİKRAR VE ENFLASYONLA MÜCADELE

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in, uzun vadeli enflasyon hedeflerine ulaşmanın önemini vurgulaması, hükümetin ekonomik politikalarındaki istikrarı koruma çabasını ortaya koydu. Asgari ücret zammının enflasyonla mücadelede olumsuz etkiler yaratabileceği endişesi, Şimşek'in bu konudaki kararlı tutumunu gösterdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.