Bakan Tunç açıkladı: Narin Güran cinayetinde gözaltına alınan 22 kişi mahkemeye çıkacak

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kabrini ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, soruşturmaya dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlar, cinayetle ilgili yürütülen soruşturmanın titizlikle devam ettiğini ve adaletin en hızlı şekilde sağlanacağını belirtti.

Bakan Tunç açıkladı: Narin Güran cinayetinde gözaltına alınan 22 kişi mahkemeye çıkacak
Yayınlanma:

21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın kabrini ziyaret eden Bakanlar, dua ederek mezara çiçek bıraktı. Ardından Diyarbakır Valiliği'nde Vali Murat Zorluoğlu ile bir araya geldiler.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ziyarette yaptığı açıklamada, Narin Güran’ın katil veya katillerinin en ağır şekilde cezalandırılması için buraya geldiklerini belirtti. Tunç, “85 milyon milletimizi topyekûn hüzne boğan, yüreğimizi yakan Narin’imizin yasını paylaşmak ve soruşturmasına dair sizleri bilgilendirmek için buradayız” dedi. Bakan Tunç, “Narin kızımızın canice öldürülmesiyle ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma büyük bir titizlikle sürdürülmektedir” şeklinde konuştu.

SORUŞTURMADA YENİ GELİŞMELER

Bakan Tunç, soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca Salim Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar’ın tutuklandığını, 22 şüphelinin ise yarın mahkemeye çıkarılacağını açıkladı. Soruşturma sürecinde alınan doku örnekleri üzerinde incelemelerin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, olay yerinden alınan örnekler ve diğer delillerin incelendiğini ifade etti.

Soruşturmanın gizlilik kararına dikkat çeken Bakan Tunç, “Soruşturma evresindeki işlemlerin gizli tutulması, delillerin karartılmaması ve adaletin sağlıklı bir şekilde tecelli etmesi için kritik önem taşıyor” dedi. Kamuoyunun, resmi açıklamalar dışında yayılan spekülatif bilgilere itibar etmemesi gerektiğini vurgulayan Tunç, “Soruşturmanın etkin ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için bilgi kirliliğine neden olacak açıklamalardan kaçınılmalıdır” diye ekledi.

Bakan Tunç, Narin Güran’ın acısının milletin her bireyinin yüreğinde derin bir iz bıraktığını, ancak bu vahşeti gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi. Ayrıca, “Çocuklarımızın güvenli bir ortamda büyümesi için gereken tüm adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.