Bakan Tunç: İsrail'in saldırıları insanlık suçudur

İsrail'in 7 Ekim’den bu yana insanlık suçunu işlemeye devam ettiğini ifade eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 30 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve Gazze'de insanlık dramının yaşandığını söyledi.

Bakan Tunç: İsrail'in saldırıları insanlık suçudur
Yayınlanma:
Güncelleme:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir dizi programa katılmak için Kastamonu’ya geldi.

Kentte gerçekleştirdiği ziyaretlerinden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, İsrail'in 7 Ekim’den bu yana insanlık suçunu işlemeye devam ettiğini söyledi.

"GAZZE'DE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR!"

Gazze'de soykırım suçunun işlendiğini vurgulayan Tunç, 30 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini dile getirdi. Kadınların ve çocukların öldüğünü vurgulayan Tunç, Gazze'de insanlık dramının yaşandığını ifade etti.

HASTANELER, OKULLAR BOMBALANIYOR

Hastaneler, okullar, mülteci kamplarının bombalandığını anımsatan Tunç, en son yardım için sırada bekleyen ve o yardım malzemelerini almak ve çocuklarını doyurmak için bekleyen 100’den fazla Filistinlinin üzerine bomba yağdırılarak bir katliam gerçekleştirildiğini söyledi.

İnsanlık vicdanında İsrail'in mahkum olduğunu belirten Adalet Bakanı Tunç, "Uluslararası Adalet Divanının tedbir kararını uygulaması ve hayata geçirmesi, orada bir ateşkes ilan edilmesi gerekiyor.” dedi.

İsrail'in bugüne kadar uluslararası hukuka uymadığını dile getiren Tunç, "Uluslararası Adalet Divanında İsrail’in soykırımın önlenmesi sözleşmesini ihlal ettiği gerekçesi ile açılan bir dava da söz konusu. Bu davada mahkeme tedbir kararı verdi." dedi.

İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığını vurgulayan Tunç, "Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının bir an önce soykırım, savaş suçu ve saldırı suçu sebebiyle soruşturmayı tamamlaması lazım. Bir an önce oradaki katliamı gerçekleştiren yöneticilerle ilgili, gerçek kişilerle ilgili dava açma ddurumuna geçilmesi lazım, artık geç bile kalındı, bir an önce açması lazım.” ifadelerini kullandı.

"İSRAİL MAHKEME KARARINI TANIMIYOR"

İsrail'in mahkeme kararını tanımadığını vurgulayan Tunç, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin acilen toplanması ve bu konuda gereken kararı alması gerektiğini vurguladı.

Tunç, Türkiye'nin Filistinli mazlumları savunmaya devam edeceğini ifade ederek, "Türkiye olarak başından beri Cumhurbaşkanımız, bölge liderleri ile kurduğu temaslarla, Dışişleri Bakanımız'ın yoğun diplomasi temaslarıyla bu akan kanın durması noktasında gayretlerimiz devam ediyor." şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.