Bakan Tunç kritik kararı açıkladı: 968 yeni mahkeme!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 574'ü hukuk mahkemesi olmak üzere toplam 968 yeni mahkemenin kurulmasına karar verdiklerini açıkladı.

Bakan Tunç kritik kararı açıkladı: 968 yeni mahkeme!
Yayınlanma:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bölge adliye mahkemeleri ile birinci ve ikinci bölgelerdeki hakimlere ilişkin müstemir yetki çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Bu çalışmalar kapsamında toplamda 3 bin 848 yetki düzenlemesi yapıldığını belirten Tunç, yargı sisteminin kapasitesini artırmak ve vatandaşların adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla yeni mahkemelerin kurulmasına karar verildiğini söyledi.

Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "574'ü hukuk mahkemesi olmak üzere toplam 968 mahkemenin faaliyete geçirilmesine karar verilmiştir. Aldığımız bu kararların yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

YENİ MAHKEMELERLE YARGI SİSTEMİNE DESTEK

Yeni kurulacak mahkemeler, yargı sisteminin iş yükünü hafifletmeyi ve adaletin daha hızlı tecelli etmesini amaçlıyor. Bu adım, yargılama süreçlerinin hızlanmasına ve vatandaşların daha hızlı sonuç almasına katkı sağlayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.