Bakan Uraloğlu açıkladı: ''Türkiye en yoğun hava trafiğine sahip 6. ülke''

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, EUROCONTROL tarafından yayımlanan 24 Temmuz tarihli Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu'nda açıklanan hava trafik istatistiklerini değerlendirdi. Bakan Uraloğlu, 15-21 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'nin havalimanlarından günlük ortalama 3 bin 959 uçuş gerçekleştiğini belirterek, Türkiye'nin Avrupa'da en yoğun hava trafiğine sahip ülkeler arasında 6. sırada yer aldığını söyledi.

Bakan Uraloğlu açıkladı: ''Türkiye en yoğun hava trafiğine sahip 6. ülke''
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın ise günlük ortalama bin 485 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun havalimanı unvanını koruduğunu vurguladı. İstanbul Havalimanı, dünya genelinde ise 7. sırada yer alarak Avrupa'yı temsil eden en yoğun havalimanı oldu.

Uraloğlu, Türk hava sahasının verimliliğine dikkat çekerek, uçuş başına 0.5 dakikanın altındaki gecikme süresi ile Avrupa'nın en verimli hava sahalarından biri olduğunu kaydetti.

İSTANBUL HAVALİMANI ZİRVEDE

Bakan Uraloğlu, “İstanbul Havalimanı, günlük ortalama bin 485 uçuş ile Paris Charles de Gaulle ve Amsterdam havalimanlarını geride bırakarak Avrupa'nın en yoğun havalimanı statüsünü korudu” dedi. Ayrıca, 15-21 Temmuz tarihleri arasında küresel ölçekli 25 havalimanı içerisinde ortalama 745 günlük uçak kalkışı ile İstanbul Havalimanı'nın dünya genelinde 7. sırada yer aldığını belirtti.

ANTALYA HAVALİMANI DA İLK 10'DA

Antalya Havalimanı'nın da günlük ortalama bin 36 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanları sıralamasında 8. sırada olduğunu belirten Uraloğlu, Palma de Mallorca ve Rome Fiumicino havalimanlarını geride bıraktığını söyledi.

EUROCONTROL raporuna göre, 15-21 Temmuz döneminde genel olarak Avrupa hava sahasında uçuş başına ortalama 7,5 dakikalık bir gecikme yaşandı. Budapeşte hava sahası ise Ukrayna kaynaklı kısıtlamalardan dolayı ortalama 9,4 dakikalık gecikme ile en yüksek gecikme yaşayan bölge oldu. Türk hava sahası ise bu dönemde uçuş başına 0.5 dakikanın altındaki gecikme süresi ile en verimli hava sahaları arasında yer aldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.