Bakan Uraloğlu: Turksat 6A ile 5 milyar kişiye ulaşacağız

Bakan Uraloğlu, 10 yıllık bir sürecin ardından Türksat 6A projesine gelindiğini ve bu sürecin geleceği planlamanın somut bir örneği olduğunu belirtti.

Bakan Uraloğlu: Turksat 6A ile 5 milyar kişiye ulaşacağız
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun Türkiye için taşıdığı öneme vurgu yaparak, "Kendi haberleşmemizi, televizyon yayınlarımızı daha güvenli, daha kaliteli hale getirmiş olacağız." dedi. Uraloğlu, Türksat Gölbaşı Kampüsü'nde gerçekleşen fırlatma öncesi törene ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndan canlı bağlantıyla katıldı.

Bakan Uraloğlu, 10 yıllık bir sürecin ardından Türksat 6A projesine gelindiğini ve bu sürecin geleceği planlamanın somut bir örneği olduğunu belirtti. Türksat 3A'dan itibaren Türksat'taki mühendislerin süreç boyunca eğitildiğini ve Türksat 5B'nin üretiminde 12 mühendisin görev aldığını paylaşarak, bu sürecin Türkiye'nin milli teknoloji yeteneklerine olan güveni pekiştirdiğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin uluslararası arenada kendi haberleşme uydusunu üreten 11 ülke arasına girmesinin gururunu yaşadıklarını belirtti. Türksat 6A'nın, hem sivil hem askeri haberleşme alanında ülkenin güvenliğine katkı sağlayacağını vurgulayarak, mühendislerin yazılım, üretim, tasarım ve imalat süreçlerindeki başarılarına dikkat çekti.

Projenin Türkiye için sağlayacağı faydalara da değinen Uraloğlu, "5 milyar insana ulaşmış olacağız. Hindistan, Endonezya, Malezya ve Tayland'ı kapsayacak şekilde kendi haberleşmemizi, televizyon yayınlarımızı daha güvenli, daha kaliteli hale getirmiş olacağız." şeklinde konuştu. Uydunun ömrünün 15-16 yıl olduğunu ve sürdürülebilirliği sağlayacak yeni teknolojilerle destekleneceğini belirtti.

Son olarak, Türksat 6A'nın yıl sonunda tamamen hizmete alınacağını ve uzay vatanını koruma adına önemli bir adım atacaklarını söyleyen Uraloğlu, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki yol haritasının belirlendiğini ve bu alanda gelecekteki hedeflerinin net olduğunu vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.