Bakan Yerlikaya, düzensiz göç ile ilgili açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep'teki ziyaretleri kapsamında düzenlediği teknik toplantı sonrasında düzensiz göçle ilgili açıklamalarda bulundu

Bakan Yerlikaya, düzensiz göç ile ilgili açıklama yaptı
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla kararlı bir mücadele yürüttüklerini vurgulayarak, bu konuda planlı, düzenli ve istikrarlı adımlar atacaklarını belirtti. Gaziantep'in göç konusunda önemli bir şehir olduğunu ve bölgedeki tecrübelerden faydalandıklarını dile getiren Bakan, kayıt dışılıkla mücadelede de yeni açılımlar yapacaklarını ifade etti.

Yerlikaya, göçle mücadeleyi başarıyla sürdürdükleri İstanbul örneğini Gaziantep ve diğer şehirlerde de uygulamayı hedeflediklerini belirterek, "Özellikle de yakın zaman içerisinde yine Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla kayıt dışılıkla mücadeleyle de ilgili açılımlarımız olacak. Bugün Gaziantep bizim için çok önemli bir şehir, büyük bir şehir. Buradaki tecrübeler ışığında yakın zamanda açıklayacağımız yaklaşımları, yeni konuları ve düzensiz göçle mücadeledeki var olan gücümüzü pekiştirmek, hiçbir zaman duraksamadan aynı şekilde devam etmek adına çalışacağız. Düzenli olan göçmenlerle ilgili olan meselelerimiz var. Onlarla da ilgili kamuoyunda beklenilen, iş dünyasında beklenilen açılımlar da yapmakla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık." diye konuştu.

untitled-1-recovered-003.jpg

"MOBİL GÖÇ ARAÇLARIMIZIN SAYILARINI 25'E ÇIKARDIK"

Gaziantep ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Yerlikaya, "Ben ziyadesiyle istifade ettim ama ekranları başında bizi izleyen aziz vatandaşlarımıza, özellikle de Gaziantep'teki hemşerilerime şunu söylemek istiyorum. Gaziantep'te düzensiz göçle ilgili mücadelede bizim mobil göç araçlarımızın sayılarını 25'e çıkardık." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.