Bakan Yerlikaya'dan "Afetlere Hazır Türkiye" açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Afetlere Hazır Türkiye" hedefi doğrultusunda ülke genelinde afet risklerini azaltmak için yoğun çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı.

Bakan Yerlikaya'dan "Afetlere Hazır Türkiye" açıklaması
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde 29 Nisan 2024 tarihinde AFAD ve DSİ arasında imzalanan Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokolü ile projelerin hızlı bir şekilde hayata geçirildiğini vurguladı.

Bu kapsamda, Karadeniz Bölgesi'ndeki en riskli 14 ilde yürütülen "Karadeniz Derelerinde Risk Azaltma ve Islah Projesi" için 111 iş makinesi görevlendirildi. 2024 yılı Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları arasında gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, 246,2 kilometrekarelik bir alanda ıslah faaliyetleri yapıldı. Bu kapsamda toplamda 220.659 kamyon seferine denk gelen 3.309.885 metreküp hacminde malzeme kullanıldı.

Bakan Yerlikaya, tüm kurumların iş birliği içinde afet ve acil durumlara karşı önlem alma ve risk azaltma çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, Türkiye'nin her türlü afete daha hazırlıklı hale gelmesi için gayret gösterildiğini ifade etti. Bu çalışmaların, halkın güvenliğini sağlamak ve olası felaketlerin etkilerini en aza indirmek amacıyla devam edeceği kaydedildi. Bakan, "Afetlere Hazır Türkiye" vizyonu doğrultusunda yürütülen projelerin, ülkenin afetlere karşı dirençli bir yapıya kavuşmasına katkı sunacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.