Bakan Yusuf Tekin yeni müfredata onayı verdi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir süredir gündemde olan yeni müfredatı onayladı.

Bakan Yusuf Tekin yeni müfredata onayı verdi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onay sürecinden geçen 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni onayladı. Yapılan yazılı açıklamaya göre, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' kapsamında Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce 9 dersin öğretim programı ile ortak metni, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce 10 dersin öğretim programı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 7 dersin öğretim programı 26 Nisan'da kamuoyunun görüş ve önerisine sunuldu.

10 Mayıs'a kadar askıda kalan taslağa bu sürede 67 bin 284 görüş ve öneri iletildi. İlgili komisyonlar, gerekli tasnif ve değerlendirmeleri yaparak yeni müfredatı Talim ve Terbiye Kurulunun onayına sundu. Öğretmenlerden 38 bin 865 görüş ve öneri alınırken, sivil toplum kuruluşları, eğitim platformları ve diğer paydaşlardan 28 bin 419 görüş bildirildi. Görüş ve önerilerin yüzde 58'i öğretmenlerden, yüzde 42'si ise diğer paydaşlardan geldi.

Yeni müfredat taslağına ilişkin tüm görüş ve öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından değerlendirildi. Görüşlerin üçte biri ortak metne, altıda biri ise okul öncesi eğitim programına yönelik oldu. Görüş ve önerilerin şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerine uygun olarak değerlendirilerek öğretim programlarına yansıtıldı.

Yeni müfredat taslağı, 16-22 Mayıs tarihleri arasında kurul gündemine alınarak görüşüldü ve Talim ve Terbiye Kurulu onayından geçti. Böylece, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de onayıyla 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' tüm aşamalardan geçerek mufredat.meb.gov.tr adresi üzerinden erişime açıldı.

Yeni müfredat, gelecek eğitim-öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.