Bakanlık'tan İsrail'in şehit ettiği Ezgi için açıklama!

Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının Türkiye’ye getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini duyurdu. Bakanlık, cenaze süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, Eygi'nin naaşının ailesine teslim edilmesi için yoğun çaba sarf edildiğini belirtti.

Bakanlık'tan İsrail'in şehit ettiği Ezgi için açıklama!
Yayınlanma:

Protestolar sırasında İsrail askerleri tarafından şehit edilen Eygi’nin naaşının Ürdün üzerinden Türkiye’ye nakledileceği öngörülüyor. Bakanlık, bu süreçte ABD’de yaşayan Eygi’nin ailesi ve Türkiye’deki akrabalarıyla yakın temas halinde olduklarını ifade etti.

OTOPSİ RAPORU BEKLENİYOR

Bakanlık açıklamasında, "İsrail askerleri tarafından öldürülen vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının ailesine teslim edilmesi ve defni için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Kudüs Başkonsolosluğumuz, Filistinli yetkililerden otopsi raporunu beklemektedir" denildi.

ÜRDÜN ÜZERİNDEN NAKİL PLANLANIYOR

Eygi’nin cenazesinin önce İsrail tarafına getirilmesi, ardından Ürdün üzerinden Türkiye’ye nakledilmesi planlanıyor. Bakanlık, sürecin en kısa sürede tamamlanması için ilgili tüm makamlarla temas halinde olduklarını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.