Bala makus talihini yenmek istiyor

Ankara’ya 70 km uzaklıkta ve bulunduğu konum itibariyle çok yüksekte bulunan Bala, makus talihini yenmek istiyor.

Bala makus talihini yenmek istiyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER

EYÜP KARA

Hemen hemen her Balalı, ilçenin hak ettiği yerde olmadığı kanısında. Sokakta düşüncelerini aldığımız Balalılar, yeteri kadar hizmet alamadıklarından yakınarak, nüfus olarak sürekli kan kaybettiklerini dile getiriyor.

İLÇEDE 23 BİN, ANKARA’DA 400 BİN NÜFUS

İlçede 23 bin nüfus olmasına rağmen, Ankara merkezde yaklaşık 400 bin Balalının yaşadığına vurgu yapılıyor. Maddi durumu çok iyi olan hemşehrilerinin Bala'ya yatırım yapmadığına dikkat çeken Balalılar, ilçeye sahip çıkılmasını istiyor.

bala3.jpeg

MEMURLAR GÜNÜBİRLİK GELİYOR

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız, Bala Merkez Kartaltepe Muhtarı Köksal Öktem, sürekli göç verdiklerini belirterek, ilçe merkezindeki nüfusun giderek azaldığını söyledi. Öktem, “Köylerdeki vatandaşlarımızı ilçemize gelmeye ikna edemiyoruz. Genellikle Ankara’ya gidiyorlar.  Bala’da değil, Ankara merkezde alışveriş yapıyorlar. Türkiye'nin en eski ilçesiyiz. Ankara'da birçok meslek grubunda Balalı hemşehrilerimiz var. Taksi, toplu taşıma, tekstilde, hurda ve geri dönüşüm alanında hep Balalılar var. Ancak Balalı Bala'ya yatırım yapmıyor. Bala'da görevli memurlar dahi Ankara merkeze günlük gidip geliyorlar. İlçemizde oturan memur yok, memurlar gidip geliyor. Burada o memurları ya da insanımızı burada durdurmak için konut gerekiyor. Sosyal tesisimiz yok. Otel yok. Eğlence merkezi olarak ilçemizdeki tek mekan kahvehaneler… İlçemizde doğalgazımızın olmaması çok önemli bir sorun. TANAP doğalgaz boru hatlarının tamamı Bala'dan geçmesine rağmen doğalgaza bir türlü kavuşamadık” dedi.

VERGİ REKORTMENİ İŞ ADAMLARI VAR

Öktem, “Başarılı ve vergi rekortmeni olan, büyük holdingleri olan çok sayıda Balalı hemşehrimiz var; ama buraya yatırım yapmıyorlar. Sadece alçı fabrikalarımız var. Bunun olmasının sebebi ise alçı taşının yüzde 80'inin Bala'dan çıktığı için bu işletmeleri burada durdurabiliyoruz” ifadelerini kullandı. Öktem, eğer buraya yeni yatırımcılar gelirse hem Bala kazanır hem de Ankara ekonomisi bundan büyük fayda görür.

bala1.jpeg

HAVASI ASTIMA VE KARACİĞERE İYİ GELİYOR

Bulunduğu konum itibariyle, Bala'nın astım ve karaciğer hastalıklarına iyi gelen bir havası var. Sanatoryum Hastanesi'nin bir kısmının getirilmesi gündemde olmasına rağmen bir sonuç alınamamış.

ATATÜRK BALA MİLLETVEKİLİ

Mecliste şuan Bala’nın Ankara milletvekili olmamasına karşın, Türkiye Cumhuriyeti'nin en eski kazası. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk’ün Bala milletvekili olduğunu bilen yok. Bala'da Türkler, Kürtler ve Çerkezler hep bir arada kardeşçe yaşıyor. Bunu rağmen hiçbir parti seçimlerde Bala’dan bir milletvekili adayı göstermiyor.­ Bu bizleri gerçekten çok üzüyor ve önümüzdeki seçimlerde ilçemizden mutlaka bir milletvekili görmek istiyoruz.

bala4.jpeg

VATANDAŞLARIN TALEPLERİ

Bala'daki vatandaşların ortak talepleri ise şöyle: “Bala'ya doğalgaz getirilmesi, ilçeye gelecek misafirlerin kalacağı bir otel yapılması. İnternetin fiber olması, elektrik kesintilerine çözüm bulunması, EGO otobüs seferlerinin arttırılması, çamur içinde olan yolların düzeltilmesi, göçün önlenmesi, kapatılan Hacettepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun veya başka bir okulun açılması, Balalı hemşehrilerinin yatırım yapması…”

bala2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.