Balık seçerken bu uyarılara dikkat!
Av yasağının kalkmasıyla birlikte tezgahlarda yer alan çeşit çeşit balıklar vatandaşlar tarafından tüketilmeye başlandı. Balık yerken en tazesine ulaşmak için uzman önerilerini sizler için derledik.
Balık, içerisinde bulunan türlü vitaminleri ile büyük küçük her insanın tüketmesi gereken bir besin olarak biliniyor. Sonbahar aylarında av yasağının kalkmasıyla, balık sever bütün vatandaşların afiyetle yediği çeşitler içerisinde taze olanı seçmek de sağlık açısından büyük bir önem taşıyor.
TAZE BALIK NASIL ANLAŞILIR?
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, balığın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri yadsınamayacak derecede büyük. Sağlıklı bir yaşam için hayatın olmazsa olmazı balık içerisinde A, D, E, K,B gibi vitaminler ve kalp sağlığını korumaya yarayan omega-3 yağ asidi bulunuyor. İyot, selenyum, flor, fosfor, kalsiyum ve türlü proteinler açısından da oldukça zengin olan balık türleri taze ve doğru biçimde tüketildiğinde sağlığa muhteşem bir şekilde etki ediyor.
Balıkların, kalp damar sağlığını ve kolesterolü düzenlemeye yardımcı olduğu da uzmanlar tarafından vurgulanan noktalar arasında. Balık tüketmek önemli ama balığın tazesini seçmek ve mevsiminde yemek de bir o kadar önem taşıyor.
İşte taze balığı anlamak için bir kaç kolay püf noktası:
- Taze balıkta solungaçlar parlak kırmızı olur.
- Taze balığın gözleri dışa dönüktür ve pulları kolaylıkla derisinden ayrılmaz.
- Taze balığın ağzı kapalıdır ve suda dibe oturur.
- Taze balık ilk bakışta canlı bir renge sahiptir soluk durmaz.
Bu yöntemler taze balığı seçmek için vatandaşlara kolaylık sağlıyor. Çünkü balık ne kadar taze ise içerisinde bulunan vitamin ve minerallerin aynı oranda fazla olduğu da uzmanlar tarafından açıklanan diğer önemli hususlardan.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.