Bandırma il olacak mı? Bandırma nüfusu 2023 ne kadar? Balıkesir’den ayrılacak mı? Bandırma ne zaman il olacak?

Bandırma il olacak mı? Bandırma nüfusu 2023? Bandırma o ilçeler içinde var mı? Devlet Bahçeli’nin ‘100 il, bin ilçe’ önerisi sonrası büyük ilçelerde merak ve heyecan var. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde büyük bir heyecan mevcut. O detaylar haberimizde…

Bandırma il olacak mı? Bandırma nüfusu 2023 ne kadar? Balıkesir’den ayrılacak mı? Bandırma ne zaman il olacak?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 il ve 1000 ilçe olması gerektiği yönündeki açıklamaları, birçok ilçenin il olma beklentilerini artırmıştır. Balıkesir'in Bandırma ilçesi de bu beklentilerden biri olarak öne çıkmaktadır.

Ancak ilçelerin il olabilmesi için belli kriterlere sahip olmaları gerekmektedir. Bu kriterler arasında ilçenin nüfusu, il merkezine uzaklığı ve sosyo-ekonomik koşulları bulunmaktadır. İl olabilmek için ilçenin nüfusunun en az 100 bin kişi olması gerekmektedir ve aynı zamanda il merkezine belli bir uzaklıkta bulunmalıdır.

Bandırma ilçesi, nüfus açısından bu kriterleri karşılamaktadır. Ancak il merkezine uzaklığı yaklaşık 100 kilometre olduğu için bu yönden bir eksiklik bulunmaktadır. Bu nedenle Bandırma'nın il olabilmesi için il merkezine olan uzaklığının kriterlere uygun hale getirilmesi veya ilçenin diğer kriterlere daha fazla odaklanması gerekebilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum