Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nde Türkiye-Rusya ortak devriyesi yeniden başladı: 10 ay önce durdurulmuştu

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ile Rusya arasında Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nde gerçekleştirilen Birleşik Kara Devriyesi (BKD) faaliyetlerinin, güvenlik gerekçesiyle 5 Ekim 2023'te durdurulmasının ardından, 22 Ağustos 2024 tarihinde yeniden başlatıldığını duyurdu.

Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nde Türkiye-Rusya ortak devriyesi yeniden başladı: 10 ay önce durdurulmuştu
Yayınlanma:

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, BKD faaliyetleri, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında 22 Ekim 2019 tarihinde imzalanan Soçi Mutabakatı ve bu mutabakatın uygulama esaslarına göre Barış Pınarı Harekatı Bölgesi’nin hem batısında hem de doğusunda icra ediliyor. İlk devriye 1 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, 5 Ekim 2023 tarihine kadar toplam 344 BKD faaliyeti başarıyla yürütüldü. Ancak, bölgedeki güvenlik durumu nedeniyle bu faaliyetler bir süreliğine durdurulmuştu.

22 Ağustos 2024 tarihinde, devriye faaliyetleri tekrar başlatılarak, Barış Pınarı Harekat Bölgesi’nin doğusunda 4 araç (2 Pars ve 2 Kirpi-2) ve 24 personelin katılımıyla icra edildi. Bu devriyelerin amacı, Türkiye’nin sınırlarının ve bölgedeki sivil halkın güvenliğini sağlamak, Suriye’nin kuzeyinde istikrarı tesis etmek ve Türkiye’nin ABD ile Rusya Federasyonu ile vardığı mutabakat gereği bölgeden çıkması gereken PKK/YPG-SDG terör örgütüne ait kontrol noktası, karargâh ve askeri yapıların tespit edilmesini sağlamaktır.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk-Rus işbirliği çerçevesinde terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparken, bu devriye faaliyetlerinin devam edeceğini ve bölgedeki güvenliğin sağlanması için gerekli adımların atılacağını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.