Başarmak için gece gündüz çalıştık

40 Fikir Bi Fayda toplantısında konuşan Selamoğlu Nakliyat Firması’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Selamoğlu, “Babamın vefatının ardından yönetimi devralınca şirketin devamını sağlamak için gece gündüz demeden çalışıp, başarılı bir strateji izledik."

Başarmak için gece gündüz çalıştık
Yayınlanma:
Güncelleme:

40 Fikir Bi Fayda gönüllüleri ekibi geleneksel hale getirdiği toplantılarına bir yenisi daha eklendi. Selamoğlu Nakliyat sahibi Ferhat Selamoğlu’nun ev sahipliğinde 40 Fikir üyeleri Türkiye’nin önde gelen nakliyat firmalarından olan 75 yıllık başarılı mazisiyle adından gururla söz ettiren Selamoğlu Nakliyat Firması’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Selamoğlu iş hayatının 50. yılında başarılarını ve tecrübelerini misafirleri ile paylaştı.

DAVETE KIRK FİKİR ÜYELERİ BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

40 Fikir Bi Fayda toplantısına Çankaya Kaymakamı Kadir Çakır, Selamoğlu Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Selamoğlu, İÇASİFED Başkanı Mehmet Akyürek, Anadolu Gazetesi Kurucu Sahibi Ali Çetin, Kırk Fikir Platformu Kurucusu vi ESR Sigorta Sahibi Eser Memiş, Mustafa Düger, Can Ozügür, Badem Suları’nın Sahibi Mehmet Badem, Erdal Nakliyat Sahibi Erdal İlhan, Necmi Ulus, Avukat Sevilay Aslan Dirliktutan, Ömer Öztürk, Özlem Bayraktar, Gamze İlhan, Eray Ayan, Seyfettin Kılıçaslan, Adem Aslan, Mahmut Sami Mallı, Op. Dr. Uğur Hamurcu, Alper Sarı, Umut Koç, Bülent Pehlivan, Ömer Akyürek, Barış Hazer, Murat Haşim Ceran, Yusuf Demirtaş, Uğur Sayın, Mithat Ceran ve Göksel Kesal katıldılar.

ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Toplantının açılış konuşmasını 40 Fikir Bi Fayda Platformu kurucusu Eser Memiş yaptı. Memiş, 2016 yılı aralık ayında ilk kez toplanan grubun bugün 40 kişiden oluşan ekiple başlayan çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. Tecrübe dinletileri ile taçlanmış programımıza onur ve şeref verdiniz dedikten sonra moderatörlük görevini İÇASİFED Başkanı ve Moderatör Mehmet Akyürek’e bıraktı.

FERHAT SELAMOĞLU’NUN İŞ HAYATANDAKİ 50. YILI

Davetlilere kendini tanıtıp kısa bir konuşma yapan Mehmet Akyürek, Selamoğlu Nakliyat’ın 75. yılı ve Ferhat ağabeyimin iş hayatındaki büyük başarılara imza attığı 50. yılı nedeniyle burada bulunuyoruz. Kendisi tecrübelerini, deneyimlerini ve büyük başarısını bizlerle paylaşacak. Değerli iş adamımız yaptıkları çalışmalardan bahsedecek ve başarılı olmanın anahtarını verecek diyerek sözü Kırşehirli hemşehrisi Ferhat Selamoğlu’na bıraktı.

VİDEO VE RESİM GÖSTERİMİ İLE ŞİRKETİNİ TANITTI

Başkan Mehmet Akyürek’ten sonra misafirlerine seslenen Selamoğlu Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Selamoğlu, misafirlerine nazik davet için teşekkür ettikten sonra şirketin kuruluşundan bugüne kadar olan serüvenini video ve resim gösterimi davetlilere anlattı.

SELAMOĞLU, NAKLİYAT SEKTÖRÜNÜN EN ÖNDE GELEN FİRMALARINDAN

Selamoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Selamoğlu konuşmasına şirketin kuruluşu ile başladı ve ekledi, “Yaklaşık 75. yıl önce babam Mehmet Emin Selamoğlu tarafından başlayan ve ölümüne kadar gelen süreci ilk bölümde anlatmak istiyorum. Bu süreç kurucunun kişiliği ile şekillenen bir süreç, firmanın sektörün en önemli firmalarından biri haline gelmesini sağlayan ve aynı dönemlerde başlayan seçkin firmalar içerisinde devam etme başarısını gösteren tek firma olması ve mutlaka kurucunun sabrına, çalışkanlığına, sözünde durmasına bağlıdır. Ama Selamoğlu’nu öne çıkaran en önemli fark, kurucunun vizyon sahibi bir şahsiyet olarak sektörde ilkleri deneyerek, farklılaşarak yaptığı işi içselleştirmesidir. Bildiği işe tam konsantrasyon ile sarılması önemli bir avantaj sağlamış görünmektedir” dedi.

TÜRK TARİHİNİ ANLATMAYI KENDİME MİSYON EDİNDİM

Babam Mehmet Ferhatoğlu’nun vefatından sonra yönetimi ben devraldım. Genç yaşlarda girişimci olarak bazı denemeler yapmak istedim ama bu girişimlerimin babam tarafından veto edilmesi sonucu bu atılımlarımı bir türlü gerçekleştiremedim. Babam vefat edip yönetimi devraldıktan sonra mevcut şirketin devamını sağlamak ve mevcut durumu koruyup daha da ileriye nasıl götürürüm diye bir başarılı bir strateji izledim ve bunda da çok şükür başarılı oldum. Bunun yanı sıra yıllar içerisinde elde ettiğim entelektüel birikimle farklı sosyal faaliyetlerde bulundum. Özellikle Türk tarihinin anlatılması konusunu kendime bir misyon edindim, bunun içinde gayretli ve özverili bir çabaya girdim. Bu anlamda birçok başarılı projeyi de hayata geçirdik bununla gurur duyuyorum.

MİLLETİMİZE ÖRNEK OLMAMIZ LAZIM

Zenginlik ve varlıklı olmak önemlidir fakat bunu ülkenizin ve insanına yaparsanız o zaman bu daha anlamlı olur. İnsana yatırım yapmak ülkeye yatırım yapmaktır. Zenginlik ancak o zaman anlam kazanır ve değerli olur. Ben örnek olmaya çalışıyorum. Tarihimize sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bunun en güzel örneği Koç Ailesidir. Onlar hem varlıklı hem zengin olmalarının yanında Türk kültürünü ve tarihini ellerinden geldiğinde en iyi şekilde insanımıza yansıtıyor. Örnek olmak sadece parayla değil giyimle, kuşamla da olur. Ben bunun için büyük çaba ve gayret gösteriyorum, göstermeye de devam edeceğim.

YENİDEN GÖRÜŞMEK ÜZERE VEDALAŞTILAR

Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda keyifli anlar yaşandı. Eskişehir Yolu Selamoğlu Nakliyat yerleşkesindeki son buluşmada misafirlere kuru fasulye ile birbirinden lezzetli ikramların yapıldığı ahi sofrasında davetliler keyifli bir gün geçirdiler. Toplantının ardından davetliler, bir sonraki toplantıda yeniden buluşma temennisiyle hatıra fotoğrafı çekiminin ardından vedalaştı.

selamoglu3.jpeg

EVRENSEL UYGARLIĞIN TEMELİNDE TÜRKLER

Varsayımlar ve politik hesaplarla “Evrensel Uygarlığın” temelinin Anadolu olduğu bugüne kadar konu edilmedi.

Uygarlığın sahibi gösterilenlerin bunu Anadolu’dan aldıkları belirtilmedi.

Bugün bu husus, bazı sabit fikirli kişiler dışında, tamamen kabul edilmiş durumda.

Peki Anadolu’da bu uygarlığı yaratanlar kim? Anadolu’nun kadim halkları. Peki bu halklar kimler? Örnekler çok arttırılabilir ama sadece üç önemli noktaya değineceğiz:

M.Ö. 10000’lere uzanan tarihlerdeki Anadolu Kaya resimleri, gene M.Ö. 10000’lerden “GÖBEKLİTEPE’’ (Urfa) ve tarihi M.Ö. 7000’lere dayanan, Dünya’nın ilk toplu yerleşim yeri olarak bilinen “ÇATALHÖYÜK” (Konya).

Bu üç noktadan hareket ettiğimizde Ön Türkler’in Anadolu’ya binlerce yıl önce geldiğini rahatlıkla görebiliyoruz.

Orta Asya’da başta Kırgızistan’da (Saymalıtaş) olmak üzere 100 000’e yakın Kaya Resmi var. Anadolu’nun her yanına yayılmış (Van, Hakkari, Erzurum, Sinop, İstanbul, Trabzon) yaklaşık 40 000 Kaya Resmi var. Ön Türkler’in yurdu Orta Asya’daki Kaya Resimleri ile Anadolu’daki Kaya Resimleri incelendiğinde benzerlikten öte tıpatıp aynı resimler görülür. O zaman atalarımızın M.Ö. 10000’lerde, 12000 yıl önce, Anadolu’da oldukları tartışılamaz.

Özetle:

Evrensel Uygarlığı yaratan Anadolu halklarının temelinde Ön Türkler vardır.

Yani EVRENSEL UYGARLIĞIN YARATICISI ÖN TÜRKLERDİR.

Bu yılki takvimimizde M.Ö. 15000 yıllarına ait bir kaya resmi var. (Saymalıtaş - Kırgızistan Türkler’in Ana

Yurdu) Bu resimde atın ehlileştirildiğini görüyoruz. Diğer Kaya Resimlerinde de tarımında başladığı görülüyor.

Bundan 17000 yıl önce atı ehlileştiren, toprağı işlemesini bilen, takip eden yıllarda Kaya Resimlerinden Türk tamgalarını ve oradan da M.Ö. 8000’li yıllarda Türk Runik yazısını yaratan Ön Türk atalarımızın Anadolu’ya gelerek “Evrensel Uygarlığın’’ temelinde bulunduğunu gördük.

Uygarlık tarihi yeniden yazılıyor. “Uygarlık Anadolu’dan Doğdu”.

Yukarıda özetlemeye çalıştığımız gibi, Ön Türkler’de bu oluşumun temel taşlarındandır.

Varsayımlara değil de delillere dayanarak gördüğümüz hakikati Atatürk bir asır önce özetlemişti:

“TÜRKLÜK MEDENİYETİN UFKUNDA BİR GÜNEŞ GİBİ DOĞACAKTIR.”

Biz de diyoruz ki;

Türk Atasözünde denildiği gibi “Güneş Balçıkla Sıvanmaz.”

Nitekim sıvanamıyor.

Saygılarımızla 

liyakat-nisani.jpg

FERHAT SELAMOĞLU’NA İTALYAN DAYANIŞMASI YÜKSEK LİYAKAT NİŞANI

Başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Selamoğlu Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Selamolu “İtalyan Dayanışması Yüksek Liyakat Nişanı(Commendatore)” ödülüne layık görüldü. 3 Temmuz 2009 tarihindeki düzenlenen törenle verilen ödül töreninde konuşan Ferhat Selamoğlu ödülden dolayı büyük onur ve gurur duyduğunu ifade ederek, “1959 yılında Fiat'ın ilk yetkili teknik servisi olup, Türkiye'nin Avrupa'ya karayolu nakliyesini, 1968 yılında, İtalya ile başlatmamızın ve izleyen süreçte İtalya ile aralıksız devam eden güzel ilişkilerimizin bir meyvesi olan bu “İtalyan Dayanışması Yüksek Liyakat Nişanı”nı (Commendatore dell'Ordine della Stella della Solidarieta Italiana) alamazdım, diye düşünüyorum” dedi. Ferhat Selamoğlu ödülünü İtalya'nın eski Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili’nin elinden almıştı.

ilk-nakliyat.jpg

AVRUPA’YA İLK NAKLİYEYİ BAŞLATAN FİRMA

Selamoğlu Nakliyat, TIR Konvansiyonu himayesinde Avrupa, İtalya FIAT Modena’dan 1968 yılında Türkiye’ye nakliye yaptıran ilk firma, Türk Traktör Fabrikası’na 60. Yıl vesilesiyle Avrupa’ya ilk nakliyeyi başlatan firma ödülüne layık görüldü.

mehmet-emin-selamoglu-kimdir.jpg

KURUCU MEHMET EMİN SELAMOĞLU KİMDİR

Mehmet Emin Selamoğlu, 1922 yılında Kırşehir'in İsahocalı köyünde doğdu. İlk öğrenimini tamamladıktan sonra 1934 yılında Ankara'ya gelerek amcalarının telefon taksi işletmesinde çalışmaya başladı. II. Dünya Savaşı'nda askere alınarak ulaştırma sınıfında, daha çok şoför kurslarında öğretmen olarak 44 ay askerlik yaptı. Terhisinde kayınbiraderi ile ilk taksi otomobilini aldı.

1943 yılında Takside kullanılmak üzere ilk otomobilini alır. 1947 yılında "Güven Taksi' adı ile telefon taksi işletmesini kurdu. 1949 yılında Selanik Caddesi ile Ziya Gökalp Caddesinin kesiştiği yerde Ankara'nın ilk liftli modern benzin istasyonunu tesis etti. Bu arada Şoförler Cemiyeti ve Esnaf Kefalet Kooperatifi gibi meslek kuruluşlarının kurulmasında ve yönetiminde bulundu.

1951 yılında kendi filosunu kurarak kamyon nakliyeciliğine başladı. 1956 yılında aynı zamanda Amerikan Yardım Kurulu'na ait Chevrolet kamyonların montajını ve Macar Chepel kamyonların temsilciliğini yaptı. 1961 yılında Koç Grubu'nun temsilcisi olarak Fiat kamyonlarının yetkili onarım servisini kurdu. 1963 yılında 682 Fiat Çekicisine beşinci teker montajlayarak o zamana kadar yalnız Silahlı Kuvvetler'de mevcut olan ilk sivil çekiciyi imal etti. (06 AS 872)

1968 yılında TIR konvansiyonu himayesinde TIR karneli olarak Türkiye'den Avrupa’ya ilk nakliyeyi gerçekleştirdi. 06 ER 495 pakalı araç ile başlayarak sürekli büyüyen ve programlı bir karayolu ulaştırmasını ve 1970 yılında da İtalya'da şube açarak çift-katlı taşıyıcı ile oto nakliyatını başlattı.

Bu arada 1968 yılında Mehmet Emin Selamoğlu, Anadol markalı otomobillerin oto taşıyıcı araçlarla tüketiciye “0 kilometre” olarak teslimlerini gerçekleştirirken, Türkiye’de bir başka ilk’e imza atmıştı. 1972 yılında da Murat 124’lerin oto taşıyıcı araçlarla Türkiye genelinde taşınmasını başlattı.

Bu sırada TOFAŞ'ın yetkili satıcısı ve Ankara'da Koç Grubu'nun kendi servisinden sonra ikinci Tofaş yetkili servisinin sahibiydi. 1974 Uluslararası Nakliyeciler Derneğinin kuruluşunda bulundu ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. 1982 yılı Selamoğlu’nun İtalya-Ankara arasında ilk ‘parsiyel’ taşımacılığı gerçekleştirdiği yıldır.

1985 doğduğu köye, kendi adı verilen bir okul yaptıran Merhum Selamoğlu, hayat hikayesinde gözleneceği üzere çekirdekten yetişmiş; çalışkanlığı, dürüstlüğü ile doğru bildiği yolda sağlam adımlarla ilerlemiş ve şirketini, sağlam temellere oturmuş güçlü bir kuruluş haline getirmiştir. 1994 yılında vefat eden Mehmet Emin Selamoğlu, dört çocuk (Ferhan, Ferhat, Fırat, Fazilet SALAH) babası ve sekiz torun sahibidir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.