Başıboş köpek teklifinde önemli karar: Sahipsiz saldırgan köpekler uyutulacak!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren "Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin TBMM Başkanlığına sunulduğunu açıkladı.

Başıboş köpek teklifinde önemli karar: Sahipsiz saldırgan köpekler uyutulacak!
Yayınlanma:

17 maddelik teklifin toplum sağlığını ilgilendiren önemli düzenlemeler içerdiğini belirten Güler, sokak hayvanları konusunda kapsamlı bir çözüm arayışında olduklarını vurguladı.

SAHİPSİZ VE SALDIRGAN KÖPEKLERE ÖTENAZİ

Teklif kapsamında, sahipsiz ve saldırganlaşmış köpekler için ötenazi uygulanması öngörülüyor. Bu adımın, sokak hayvanlarının kontrolsüz çoğalması ve toplum sağlığını tehdit etmesi nedeniyle atıldığı belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNULAN RAPOR

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başıboş ve saldırgan sokak köpekleri sorununa ilişkin hazırlanan raporu sunduğunu duyurmuştu. Yenişehirlioğlu, raporun mahiyetini detaylı bir şekilde Cumhurbaşkanına anlattığını ve Cumhurbaşkanının konuyla yakından ilgilendiğini ifade etti.

Yenişehirlioğlu, "Raporumuzun mahiyetini detaylı bir şekilde dinleme nezaketi gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Sokaklarda aziz milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanacağına, herkesin üzerinde mutabık kaldığı bu sorunun çözüme ulaşacağına inancımız tamdır. Evvela insan ardından hayvan ve çevre sağlığını tesis etmek için ortaya konulan bu iradenin toplumumuzun tüm kesimlerinin beklentilerini karşılayacak şekilde net bir çözüme ulaşması en büyük temennimizdir. Raporumuzun sorunun çözümüne ilişkin önemli katkılar sunacağına inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum," ifadelerini kullandı.

TOPLUM SAĞLIĞINI KORUMA AMACI

Kanun teklifi, toplum sağlığını koruma amacıyla sahipsiz hayvanların kontrol altına alınmasını hedefliyor. Abdullah Güler, teklifin sadece insan sağlığını değil, aynı zamanda hayvan ve çevre sağlığını da gözeten bir düzenleme olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.