Başkan Gökçek’e Saraybosna’dan konuk...
Bosna-Hersek Cumhuriyeti’nin başkenti Saraybosna’nın Belediye Başkanı Abdullah Skaka ve beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “kardeş kenti” olan Saraybosna heyetini, “Sizleri Türkiye’de görmek bizleri mutlu etti. Biz hiçbir zaman Bosna’yı kendimizden ayırmadık” sözleriyle karşılayan Başkan Gökçek, Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç’i de rahmetle andı. Başkan Gökçek, “Rahmetli İzzetbegoviç ile olan muhabbetimiz çok fazlaydı. O kadar ayrı bir muhabbetim vardı ki kendisiyle. Çok büyük bir liderdi, çok büyük bir insandı. Allah mekanını cennet etsin inşallah” dedi.
“Türkiye’de evimizde gibi hissediyoruz”
Saraybosna Belediye Başkanı Abdullah Skaka da Türkiye’ye geldiklerinde her zaman kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirterek, “Çünkü misafirperverliğiniz her zaman en üst düzeyde” diye konuştu. Başkan Gökçek’e nazik daveti için teşekkür eden Skaka, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Rahmetli Cumhurbaşkanımız hakkında böyle güzel sözler duymak bizi çok duygulandırıyor. Merhum İzzetbegoviç çok yakın aile dostumuzdu ve ben çok zaman geçirdim rahmetli Başkanımızla. Büyükelçimiz Sayın Bakir Sagdoviç de merhum İzzetbegoviç’in hem akrabasıydı hem de yıllarca sekreterliğini yapmıştı. Bu anlamda ikimiz de çok şanslıydık.”
Türkiye’nin son 15 yıldaki başarısı
“Tarih asla böyle liderleri, insanları unutmaz, ama tarih mutlaka Türkiye’nin son 15 senede yazdığı inanılmaz başarıyı da asla unutmayacak” diyerek konuşmasına devam eden konuk Belediye Başkanı Skaka, “Bazı şeyler dışarıdan bakınca farklı oluyor. Bosna-Hersek Devleti olarak halkımızın, devletimizin gözü hep Türkiye’nin üzerinde. Ne olup bittiğini çok yakından takip ediyoruz” dedi.
Konuşmaların sonunda Başkan Gökçek, konuk heyetle fotoğraf çektirdi ve çeşitli hediyeler takdim etti. Başkan Gökçek Skaka’ya çini bir vazo hediye ederken, heyet üyelerine de “Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır” diyerek fincan takımı verdi.
Gökçek, Saraybosna’nın savaş zamanında 2 milyon kitabı yakılarak yok edilen Milli Kütüphanesi’nin sembolünü kendisine takdim eden Skaka’ya, kütüphanenin durumunu yakından bildiğini anlattı ve “Kurşunları bile kitapların içinde görmüştüm” diyerek anısını paylaştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.