Başkan Özarslan taahhütlerinde ne demişti? | Keçiören'de çöp problemi devam ediyor

Ankara'nın en büyük ilçelerinden biri olan Keçiören'de çöp krizi sürüyor. Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan'ın Mayıs 2024'teki toplantısında çöp konteynerleriyle ilgili verilen sözler yerine henüz gelmedi. Bölgedeki çöpler hâlâ sokaklarda birikiyor ve çevre kirliliği giderek artıyor.

Başkan Özarslan taahhütlerinde ne demişti? | Keçiören'de çöp problemi devam ediyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın Keçiören ilçesinde birçok mahallede çöp konteyneri olmaması sebebiyle çöpler dışarda kalıyor. Yaz aylarında çöplerin neden olduğu koku ve sinek sorunları, kış aylarında ise yağmur ve kar nedeniyle taşma ve poşetlerin yırtılması gibi problemler yaşanıyor. Bu durum, bölgedeki genel görüntü kirliliğine ve çevresel sorunlara yol açıyor. Vatandaşlar, çözüm bekleyen bu sorunlar hakkında yetkililerden acil çözüm talep ediyor.

20240818-161212-0000.png

KEÇİÖREN BELEDİYESİ NE DEMİŞTİ?

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, 2 Mayıs 2024 tarihinde Estergon Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Afet Sonrası Muhtarlarla İstişare Toplantısı”nda 51 mahalle muhtarıyla bir araya gelmişti. Toplantıda, çöp konteynerleri konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Özarslan, “İlk icraatımız çöp konteynerleri dedik. Siparişini verdik ve çok yakın zamanda sizleri bu kirden, pislikten kurtaracak, derli toplu bir çöp toplama sistemine kavuşturacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

20240818-161315-0000.png

ÇÖZÜMÜN NE ZAMAN GELECEĞİ MERAK KONUSU

Başkan Özarslan, sel felaketlerinin önlenmesinde çöp konteynerlerinin kritik bir rol oynayacağını belirtti. Sel felaketlerinin sebeplerinden birinin yol kenarlarına bırakılan çöpler olduğunu ifade eden Özarslan, “Çöp konteynerlerini koyduğumuzda bu sorunun ortadan kalkacağına inanıyoruz.” dedi. Ancak, bu açıklamadan aylar geçmesine rağmen, Keçiören’in birçok semtinde çöpler hâlâ evlerin önünde, direklere asılı veya sokak başlarında toplanmaya devam ediyor.

20240818-161358-0000.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.