Başkentlilerin tercihi Ankara Balı oldu

Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) satış mağazalarında Ankara'ya özgün bir lezzet olarak öne çıkan Ankara balı, kışa hazırlık için en çok tercih edilen ürünler arasında yer aldı.

Başkentlilerin tercihi Ankara Balı oldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara’nın meşhur Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürlüğüne bağlı satış mağazalarında son zamanlarda satışı en çok artan ürün Ankara Balı oldu. AOÇ çalışanları tarafından Türkiye’nin en iyi balı olarak nitelendirilen bu bal, hem Başkent'in hem de ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

20240902-200431-0000.png

FARKLI BÖLGELERDEN ALINAN BALLAR AOÇ'TE ANALİZ EDİLİYOR

Bal üretimi konusunda oldukça zengin bir ülke olan Türkiye, her yıl binlerce ton bal üretiminde rol oynuyor. Türkiye'de 2016 yılından itibaren 105 bin 727 ton bal üretildiğini ortaya koyan AOÇ kaynakları, Türkiye'nin bal üretimi konusundaki başarısını ortaya çıkarıyor. Türkiye'de, farklı bölgelerden alınan balların ise analiz noktası AOÇ oluyor. AOÇ merkezlerinde yapılan araştırmalar sonucunda C4, prolin, naftalin, antibiyotik ve pestisit kalıntı analizi yapılarak tüketicilere sunuluyor.

20240902-200745-0000.png

AOÇ ÇİÇEK BALI ÜRETİMİ İLE BAŞLADIĞI ÜRETİMİNE ÇAM BALI İLE DEVAM EDİYOR

Atatürk Orman Çiftliği, sadece süzme çiçek balı üretimi ile başladığı bal üretimini zamanla çam balı üretimi ile çeşitlendirdi. Türkiye’nin dört bir yanından, doğrudan üreticilerden ve kooperatiflerden alınan ballar, gerekli tüm analizlerden geçtikten sonra satışa sunuluyor. AOÇ çalışanlarına göre bu çalışma, AOÇ ballarını Türkiye’nin en iyi ballarından biri yapıyor ve özellikle Ankara balı, yoğun talep görmeye devam ediyor.

20240902-200622-0000-001.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.