Bebek bezi fiyatları uçtu: Çocuk sahibi olmak isteyenler yeniden düşünüyor

Son zamanlarda yüksek enflasyon ve döviz kuru her alanda ürünlerin zamlanmasına neden oldu. Özellikle yeni çocuk sahibi olacak ebeveynler birçok masrafla boğuşurken, bu duruma bir de bebek bezi fiyatları ekleniyor.

Bebek bezi fiyatları uçtu: Çocuk sahibi olmak isteyenler yeniden düşünüyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Bebek sahibi olmak isteyen ebeveynler hastane masrafı, muayene ücretleri, bebek odası ve kıyafetleri gibi birçok ihtiyaçla karşı karşıya. Bu ihtiyaçlar bebek doğduktan sonra artarak devam ediyor. Anne babalar yenidoğan bebeğin bakımıyla yorulurken, bu zorluğa bir de ekonomik yorgunluk ekleniyor.

MARKALARA GÖRE DEĞİŞKENLİK GÖSTERİYOR

Eğitim, sağlık, gıda gibi farklı alanlarda yapılan zamlar ve dalgalanan döviz kuru yenidoğan bebek bezi fiyatlarını da derinden sarstı. Yenidoğan bir bebeğin günde ortalama 7-8 defa bez değiştirdiği düşünülürse, aylık bebek bezi masrafı ailelerin ekonomisini zorlaştırıyor.

bebkbezi.jpg

Bebek bezleri bebeklerin ayına göre numaralandırılıyor ve numara büyüdükçe bebek bezi fiyatları da artıyor. Bebek bezi fiyatlarını etkileyen en önemli faktörden bir tanesi de markası. Markalara göre bebek bezi fiyatları artıyor yada azalıyor.

FİYATLAR CAN SIKICI

Bir markette yenidoğan (1 numara) 64 adet bebek bezinden oluşan bir paket, bir markada 150 TL'ye satılırken, farklı bir markada 60 adet yeni doğan (1 numara) bebek bezi 150 TL'ye satılıyor. Yine yenidoğan 70 adet bebek bezi ise daha popüler bir markada 550 TL'ye kadar çıkabiliyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.