Bedelli askerlik ücretine enflasyon zammı geldi: Bedelli askerlik zamlı 2024 fiyatı ne kadar oldu?

Her yıl iki kez artan bedelli askerlik ücreti için temmuz ayı zammı netlik kazandı. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından, bedelli askerlik ücretine yapılacak zam da belli oldu.

Bedelli askerlik ücretine enflasyon zammı geldi: Bedelli askerlik zamlı 2024 fiyatı ne kadar oldu?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de bedelli askerlik ücretlerine gelecek zam oldu.

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, bedelli askerlik ücretinde yapılacak zam oranı da kesinleşti. TÜİK'in verilerine göre, Haziran ayı enflasyonu yüzde 1,64 olarak gerçekleşirken, yıllık enflasyon oranı yüzde 71,60'a geriledi. Bu veriler, bedelli askerlik ücretinin hesaplanmasında temel alınarak, temmuz zammı belirlendi.

YENİ ÜCRET 217 BİN 870 TL

TÜİK'in enflasyon verilerinin ardından yapılan hesaplamalar sonucunda, mevcut bedelli askerlik ücreti olan 182 bin 609 TL'ye 35 bin 261 TL zam yapıldı. Böylece yeni bedelli askerlik ücreti 217 bin 870 TL olarak belirlendi. Bu artış, bedelli askerlik yapmak isteyen vatandaşlar için önemli bir mali yük getirecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.