Belediye başkanı açıkladı: Ulaşım ücretsiz oldu!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın seçim vaatlerinden biri olan ücretsiz ve indirimli ulaşım uygulaması, 3 Haziran Pazartesi günü itibariyle hayata geçti.

Belediye başkanı açıkladı: Ulaşım ücretsiz oldu!
Yayınlanma:

Sakarya'da ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik ücretsiz toplu taşıma imkanı ve lise ile üniversite öğrencilerine yüzde 54 indirim sağlayan bu yeni ulaşım tarifesi, Sakarya halkı tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE İSE YÜZDE 54 İNDİRİMLİ

Büyükşehir Belediyesinin başlattığı proje kapsamında, Sakarya'da ikamet eden ilkokul ve ortaokul öğrencileri artık toplu taşımayı ücretsiz olarak kullanabilecek. Lise ve üniversite öğrencileri ise, yeni uygulama ile toplu taşımadan yüzde 54 indirimli faydalanabilecek. Öğrencilerin bu indirimli ulaşım hizmetinden yararlanabilmeleri için, Kart 54 Kişiselleştirme Ofisleri'ne başvurarak kart güncellemelerini yaptırmaları gerekiyor. Kart güncellemesini yapan öğrenciler, bir gün sonra bu uygulamadan faydalanmaya başlayabilecek.

Başkan Yusuf Alemdar, bu uygulamanın hayata geçirilmesiyle birlikte öğrencilerin ulaşım masraflarını azaltarak aile bütçelerine katkı sağlamayı ve çocukların daha rahat bir eğitim hayatı sürdürebilmelerini amaçladıklarını belirtti. Alemdar, öğrencilerin okula gitmek için harcadıkları günlük 10-20 TL'yi artık okul harçlığı olarak kullanabileceklerini ve bu sayede çayını içip simidini yiyebileceklerini ifade etti. Ayrıca, ilerleyen süreçte lise ve üniversite öğrencilerine yönelik benzer desteklerin artırılabileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.