Binalı Yıldırım'dan Erzincan'daki toprak kayması sonrası açıklama

Erzincan'da meydana gelen Çöpler Madeni'nde yaşanan toprak kaymasının ardından Erzincan doğumlu eski Başbakan Binalı Yıldırım, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Binalı Yıldırım'dan Erzincan'daki  toprak kayması sonrası açıklama
Yayınlanma:

Binali Yıldırım, yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Kimyasalların ayrıştırıldığı yer ayrı bir yerde depolanıyor ve orada herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Kayan yer açık kazının yapıldığı yer. Burada zehirleyici bir madde olmadığı düşünülüyor."

Binali Yıldırım ayrıca 9 işçiye ulaşma çalışmalarının da sürdüğünü aktardı. Binali Yıldırım’a daha önce bu bölgede siyanür sızıntısı olduğu da hatırlatıldı ve Yıldırım bu konuda bir olumsuzluk olmadığının kendisine iletildiğini söyledi.

Yıldırım en az 300 dönümlük bir alan olduğunu ve bu sebeple kısa sürecek bir çalışma olmadığını söyleyerek kısa sürede işçilerin kurtarılması temennisinde de bulundu.

Eski Başbakan Yıldırım'ın bu açıklaması, Altın madeninde yaşanan olayın detayları ve madende alınan güvenlik önlemleri hakkında önemli bir bilgi sunuyor.

Geçtiğimiz yıllarda İliç Madenine yönelik yapılan eylemlerde madenin Erzincan'a ve İliç'e faydasının oldukça çok olduğunu tüm denetimlerin de yapıldığını söyeyen Biali Yıldırım'a bu açıklaması sebebiyle yaşanan felaket sonrası sosyal medyada tepkiler de vardı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.