Bir vurgun haberi de Bursa'da bir kuyumcudan

Bursa'da "sattığı altınları emanette tutarak" kar payı dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen kuyumcu aranıyor.

Bir vurgun haberi de Bursa'da bir kuyumcudan
Yayınlanma:

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren bir kuyumcu, müşterilerine altınları emanet etmeleri karşılığında kar payı vadeden ancak bu sistemi terk etmek isteyen müşterilerin altın ve paralarıyla kaybolduğu iddiasıyla başlayan soruşturma kapsamında, kuyumcunun çalışanlarından oluşan 3 şüpheli gözaltına alındı.

İddiaya göre, A.Ö. adlı kuyumcu, çevresindeki kişilere piyasa fiyatının altında değerle Cumhuriyet altını satma teklifiyle yaklaştı ve altınları emanete bırakmaları şartıyla müşterilerine kar payı sunmaya başladı.

Sistemin büyümesiyle birlikte "Yavru" adını alan bu sistemde, müşterilere altın satan kuyumcu A.Ö., emanet olarak aldığını iddia ederek belirli periyotlarda yüzde 4 ila yüzde 30 arasında değişen oranlarda kar payı dağıttı.

Ancak A.Ö'nün taahhüt ettiği altınları veya altın değerindeki paraları zamanında teslim etmekte zorlanması, bazı müşterilerin sistemden çıkmak istemesine neden oldu. Bu durumu fırsat bilen kuyumcu, mağdurlarıyla irtibatı keserek ortadan kayboldu.

Mağdurlar, kuyumcunun kaçtığını öne sürerek Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında, ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri, kuyumcunun iş yerine giderek çevresine emniyet şeridi çekti.

Ancak kuyumcunun kapısı itfaiye ve çilingir marifetiyle açılmaya çalışılmasına rağmen başarılı olunamadı. İş yerinin kapısının açılamaması üzerine kuyumcu A.Ö'nün çalışanlarından 3 kişi gözaltına alındı.

500 milyon liradan fazla dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya olan A.Ö'nün yakalanması için polis ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.