Birçok il için turuncu kod, Ankara için de sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu hakkında sosyal medya üzerinden vatandaşları bilgilendiriyor.

Birçok il için turuncu kod, Ankara için de sarı kodlu uyarı!
Yayınlanma:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden yurt genelindeki hava tahmin bilgilerini paylaşmaya devam ediyor.

YAĞIŞ VE RÜZGARLARA DİKKAT

Yağışların arttığı son günlerde meteoroloji vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bu doğrultuda ''Yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyi ve batısında kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' denildi.

Rüzgarın kuvvetli olacağı bölgeler için de uyarıda bulunan meteoroloji ''Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40 - 60 km /saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' açıklamasında bulundu.

ANKARA'NIN KUZEYİ İÇİN UYARI

Ayrıca dün Ankara için de Ankara Valiliği tarafından hava tahmin bilgileri paylaşıldı. Yapılan paylaşımda; Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre, Ankara'nın kuzey illerinde yoğun yağış beklendiği duyuruldu. Bu doğrultuda, Kızılcahamam, Çamlıdere ve Güdül'de kuvvetli yağmur ve sağanak beklendiği, yüksek ve dağlık alanlarda ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, yer yer yoğun kar yağışı olabileceği kaydedildi. Olumsuz hava koşulları sebebiyle meydana gelebilecek ulaşımda aksama, sel ve su baskını, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların tedbir alması yönünde de uyarı yapıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.