Bodrum'da orman yangınına müdahale ediliyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Pınarlıbelen Mahallesi Etrim ve Kaklık mevkilerindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın ihbarının ardından bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesine ait ekipler hızla sevk edildi.

Bodrum'da orman yangınına müdahale ediliyor
Yayınlanma:

Yangına müdahale çalışmaları, havadan ve karadan yoğun bir şekilde devam ediyor. Havadan 10 helikopter ve 8 uçak yangın söndürme çalışmalarına katılırken, karadan 33 arazöz, 16 su tankeri, 5 dozer ve 271 personel yangını kontrol altına almak için seferber oldu. Ayrıca, bazı sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda itfaiye ekibi de çalışmalara destek veriyor.

YETKİLİLER YANGIN BÖLGESİNDE

Yangın bölgesine gelen Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, söndürme çalışmalarını yakından takip etti. Kaymakam Çit, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin tüm imkanlarını seferber ederek yangına müdahalede bulunduğunu belirtti.

Çit, "Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor, etrafı epey çevrildi. Yangının Pınarlıbelen ve Etrim mahallelerimize sıçramaması için çabalarımız devam ediyor. Orman teşkilatımızın hava araçlarının çok iyi seviyeye geldiğini gördük. Soğutma çalışmaları bittikten sonra jandarmamız yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma yürütecek." dedi.

ZORLU COĞRAFİ ŞARTLAR MÜDAHALEYİ ZORLAŞTIRIYOR

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, yangının çıktığı bölgenin sarp arazide bulunması nedeniyle karadan müdahalede zorluklar yaşandığını ifade etti. Mandalinci, "Yaklaşık 250 sortinin üzerinde bir sorti ile yangına müdahale çalışmaları devam ediyor. Bölgenin hem dağlık olması hem de rüzgarın çok değişken yönlerden esmesi nedeniyle yangın yer yer kontrolden çıkıp tekrar büyüme eğilimi gösteriyor. Bir metrekare ormanlık alanı kaybetmemek için etkin çalışmamız sürüyor." diye konuştu.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından, jandarma ekipleri yangının çıkış nedeni ile ilgili detaylı bir çalışma yürütecek. Yangının büyüklüğü ve rüzgarın etkisiyle yer yer kontrol altına alınmakta zorlanıldığı belirtilirken, ekiplerin yoğun çabası yangının daha fazla alana yayılmasını önlemek için devam ediyor.

Bodrum'da çıkan orman yangınının, hem yerel halk hem de doğa için oluşturduğu tehdit, tüm yetkililerin ve ekiplerin yoğun mücadelesi ile en aza indirilmeye çalışılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.