Bodrum'da su problemi: Tatilciler zorda!

Bodrum, son günlerde yaşanan su kesintisi nedeniyle turizm sektöründe büyük bir krizle karşı karşıya kaldı.

Bodrum'da su problemi: Tatilciler zorda!
Yayınlanma:

Sözcü'nün haberine göre, Muğla'nın gözde ilçesi Bodrum'da yer alan Halikarnas İskelesi'nde 3 gündür devam eden su kesintisi, yüzlerce teknenin tura çıkamamasına neden oldu. Bu durum, hem yerli hem de yabancı turistlerin planlarını altüst etti.

TEKNE SAHİPLERİNDEN ÇARESİZ ÇIĞLIK: "SU DİYE YALVARIYORUZ"

Tekne sahipleri ve kaptanlar, su kesintisi nedeniyle büyük mağduriyet yaşandığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Angel Yatçılık Turizm Limited Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Enver Kantarmış, iskeledeki teknelerin neredeyse yarısının tura çıkamadığını ifade etti. Kantarmış, “Üç gündür su diye belediyeye yalvarıyoruz. 200 teknenin yarısına yakınında su yok. Su olmayınca mutfak, tuvalet ve duş çalışmıyor. Turistleri bu şartlarda nasıl tura çıkaracağız? 400'e yakın turisti oteline geri göndermek zorunda kaldım” dedi.

"TURİSTLERİ OTELE GERİ GÖNDERMEK ZORUNDA KALDIK"

Labebe teknesinin kaptanı Emre Kıral ise su kesintisiyle birlikte atık su sorunlarının da had safhaya ulaştığını belirtti. Kıral, “Susuz turizm olmaz. Bizden su vermiyorlar ama atık su parası alıyorlar. Elektrik panoları bile iskelede tehlike arz ediyor. Bu şartlarda turizm yapmamız mümkün değil” şeklinde konuştu.

YABANCI TURİSTLER HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR

Su kesintisi nedeniyle mağdur olan turistler arasında Almanya’dan Bodrum’a gelen Mevhibe Holfmeyer de yer alıyor. Arkadaşlarıyla birlikte Bodrum’da mavi yolculuğa çıkmak isteyen Holfmeyer, tur iptali nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti. “Alman arkadaşlarıma durumu açıklamakta zorlandım. Bugün mavi yolculuğa çıkmayı planlıyorduk ama su olmadığı için tur iptal edildi. Şimdi otele dönüyoruz ve yarın başka bir turla şansımızı deneyeceğiz” dedi.

KRİZ SÜRÜYOR, TURİSTLER MAĞDUR

Bodrum’da su kesintisinin ne zaman sona ereceği belirsizliğini koruyor. Turistler, mavi yolculuk hayalleri suya düşerken, su sıkıntısı olmayan az sayıdaki tekne ise turlarına devam edebildi. Turizm sektöründeki bu kriz, Bodrum’un uluslararası imajını zedeleyebilir endişesiyle, yetkililerin bir an önce harekete geçmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.