Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü yükselişle tamamlandı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 16 Ekim günü yüzde 1,08 değer kazanarak 8 bin 956,03 puandan kapandı. Endeks, önceki kapanışa göre 95,73 puan artış gösterirken, toplam işlem hacmi 71,3 milyar lira olarak kaydedildi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü yükselişle tamamlandı
Yayınlanma:

Gün içinde bankacılık endeksi yüzde 0,36, holding endeksi ise yüzde 1,49 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazanç sağlayan alan, yüzde 3,22 ile sigorta sektörü oldu. Buna karşın, menkul kıymet yatırım ortaklığı endeksi yüzde 0,19 değer kaybederek günün en çok kaybettiren sektörü oldu.

KÜRESEL PİYASALARDAKİ DALGALANMA

Küresel piyasalarda ise, Hollandalı çip üretim teknolojileri firması ASML’nin 2025 net satış tahminlerini aşağı yönlü revize etmesiyle yarı iletken sektöründe başlayan satış baskısının etkisiyle karışık bir seyir izlendi.

Analistler, yarın yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında açıklanacak faiz kararının yanı sıra konut satışları gibi verilerin, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ve Avro Bölgesi'ndeki enflasyon verilerinin piyasaların odak noktasında olacağını belirtti.

ECB'NİN FAİZ KARARLARI BEKLENİYOR

ECB’nin yarın gerçekleştireceği toplantıda faiz indirim sürecine devam etmesi bekleniyor. Bankanın, üç temel politika faizinde toplamda 25 baz puan indirime gideceğine yönelik tahminler öne çıkıyor. Analistler, politika metni ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının, piyasalara yön verecek önemli sinyaller sunacağını ifade etti.

BIST 100 ENDEKSİ TEKNİK GÖRÜNÜM

BIST 100 endeksi için teknik analizlerde 9.000 ve 9.100 seviyelerinin direnç, 8.710 ve 8.475 puanın ise destek konumunda olduğu değerlendiriliyor. AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, TCMB'nin Ekim ayında politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bırakmasını öngörüyor. Yıl sonu politika faizi beklentisinin medyanı ise yüzde 47,50 olarak hesaplandı.

Bu gelişmeler, yatırımcıların piyasalardaki hareketliliği dikkatle izlemeye devam etmesine neden oluyor. Borsa İstanbul'da dalgalı seyirlerin sürebileceği öngörülüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.