Borsa İstanbul'da yükseliş sürüyor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi bugün, yüzde 2,26 oranında bir değer kazancıyla 10.682,15 puandan günü tamamladı.

Borsa İstanbul'da yükseliş sürüyor
Yayınlanma:

Önceki kapanışa göre 235,91 puanlık bir artış yaşandı ve toplam işlem hacmi 95,8 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 4,46, holding endeksi ise yüzde 2,78 değer kazandı. Sektörler arasında en çok kazanan bankacılık olurken, en çok kaybeden ise yüzde 0,90 düşüşle spor sektörü oldu.

Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, gün içerisinde enflasyonun yavaşladığına dair veriler ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonla ilgili olumlu açıklamaları etkisiyle bankacılık hisselerinin liderliğinde 10.680 seviyesinin üzerine çıktı.

Analizciler, bu akşam ABD Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarının piyasalar tarafından yakından izleneceğini belirtti. Yarın ise yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, reel efektif döviz kuru verilerinin yanı sıra yurt dışında Avrupa Merkez Bankası (ECB) tutanakları ile Almanya'da fabrika siparişlerinin takip edileceğini vurguladılar.

Teknik açıdan değerlendirildiğinde, analistler BIST 100 endeksinde 10.700 ve 10.800 puan seviyelerinin direnç noktaları olarak öne çıktığını, destek seviyelerinin ise 10.500 ve 10.300 olduğunu ifade ettiler.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.